Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čech: Jestli se situace v Chelsea nezlepší, budu to řešit

Praha – O víkendu se díky zranění svého konkurenta Thibauta Courtoise poprvé v sezoně anglické ligy představil v brance a jakožto střídající hráč pomohl Chelsea k důležité výhře 2:0 nad Arsenalem. Petr Čech si však nemyslí, že by mu úspěšný záskok pomohl k opětovnému vybojování pozice prvního brankáře. Český reprezentant zároveň prozradil, že se situací není spokojen, a jestli se nezlepší, hodlá ji řešit.

Petr Čech v dresu Chelsea
zdroj: AP autor: Scott Heppell

"Nikdo nikdy nemá radost, když nastupuje do zápasu, když se jeho kolega zraní a nemůže pokračovat. Tohle nebyly podmínky, za kterých bych se rád vracel. Ale taková situace nastala, jsem připravený kdykoli naskočit od začátku nebo v průběhu. Jsem rád, že jsem pomohl k důležitému vítězství," řekl Čech.

V tomto ročníku si připsal teprve druhý soutěžní start. Předtím chytal jen v Ligovém poháru. O deset let mladší Courtois je první volbou kouče Josého Mourinha pro Premier League i Ligu mistrů. "Tím, že změna nepřišla z výkonnostního důvodu, tak si osobně nemyslím, že se na naší situaci něco změní. Ale samozřejmě záleží vždycky na trenérovi," konstatoval Čech.

"Spokojen určitě ale nejsem. Po patnácti letech, kdy jsem chytal všechny zápasy a odehrál jich kolem 50–60 za rok, je to pro mě nové. Každopádně situace se pro mě nevyvíjí dramaticky k lepšímu, takže uvidíme, jak to bude pokračovat. Jestli se to nezlepší, tak budu přemýšlet nad řešením, jelikož chci hrát. Myslím si, že mám pořád co nabídnout. Určitě to budu ještě řešit," prozradil.

Courtois si poranil hlavu po kontaktu s útočníkem Arsenalu Alexisem Sánchezem a po ošetření nakonec ve 24. minutě odstoupil. "Čistě nešťastná náhoda. Bylo vidět, že Sánchez byl rozběhnutý a neměl kam uhnout, a bohužel to tak dopadlo. Důležité je, že Thibautovi nic není. Jenom proto, že se necítil stoprocentní na to, aby zápas dohrál, došlo k tomu střídání," přiblížil plzeňský rodák.

Sám v říjnu 2006 v utkání s Readingem po kontaktu se Stephenem Huntem utrpěl frakturu lebky, byl dlouho mimo hru a od té doby nastupuje se speciální ochrannou helmou. "Nikdy by člověk neměl riskovat se zraněním hlavy. Mohlo by se stát, že by nějakou situaci špatně odhadl a mohl by si to zranění udělat znova. Za poslední roky se regule hodně mění a dává se na zranění hlavy pozor, speciálně v Premier League," uvedl gólman Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Petr Čech

Při zranění Courtoise vytušil, že by mohl jít do branky. "Člověk při takových srážkách, co se týče nárazu do hlavy, musí být vždy připravený. Bylo jasné, že když se nebude cítit stoprocentní, ke střídání dojde. Těch deset minut, které od srážky do střídání uběhly, jsem se připravoval, že bych v průběhu zápasu nebo o poločase mohl jít do brány," uvedl Čech.

Přestože na něj hráči Arsenalu na stadionu Stamford Bridge ani jednou nevystřelili, londýnské derby prý poklidné nebylo. "Byly tam situace, které se musely řešit, aby soupeř tu střelu neměl. Oni hráli velice dobře, ačkoliv neměli střelu na bránu, zápas měl obrovské tempo. Bylo tam hodně útočných akcí, které se díky dobrým obranám nevyřešily," popsal bývalý hráč Blšan, Sparty Praha a Rennes.

Je rád, že před reprezentační přestávkou a zápasy evropské kvalifikace s Tureckem a Kazachstánem nabral zápasovou praxi. "Vždycky je lepší odehrát ostrý zápas. Je pozitivní sem přijít s vědomím, že jsem odehrál zápas proti jednomu z nejlepších týmů v lize, zvládl jsem ho a vyhráli jsme. Ale nebyl by to velký problém, kdybych nenastoupil," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články