Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech je s výhrou v Middlesbrough spokojen a těší se na United

Middlesbrough - Fotbalisté Chelsea porazili v pátém kole Anglického poháru Middlesbrough a nebudou tak muset jako v předchozím kole hrát opakovaný zápas. S druholigovým mužstvem si poradili díky brankám Ramirese a Victora Mosese 2:0, ve čtvrtfinále je na Old Trafford čeká Manchester United. Brankář Chelsea Petr Čech si na favorita věří: "Daří se jim, ale věřím, že postoupíme, abychom dál měli šanci na trofej."

Fotbalisté Chelsea proti Middlesbrough
zdroj: Gettyimages Editorial

Svěřenci Rafaela Beníteze, který v posledních dnech oznámil, že po sezoně v Chelsea končí, zatím neprocházeli Anglickým pohárem zrovna ve velkém stylu. Ve čtvrtém kole se trápili s třetiligovým Brentfordem a k jeho vyřazení potřebovali dva pohárové zápasy. I nyní proti Middlesbrough to dlouho nevypadalo na snadný zápas. V první půli se totiž hráči v modrém do šancí nedostávali a víc se hrálo před brankou Petra Čecha.

Po změně stran ale brzy přišla rozhodující branka, když se v 51. minutě zpoza pokutového území trefil záložník Ramires. Pojišťující gól navíc přidal po asistenci střídajícího Edena Hazarda pohodlně do prázdné branky Victor Moses. Petr Čech po zápase kvitoval, že se se spoluhráči vyhnuli remíze a následnému opakovanému zápasu. "Vytvořili jsme si dost šancí, dvě z nich jsme proměnili. Je dobře, že jsme to zvládli. Poslední, co bychom v naší situaci potřebovali, by byla remíza a opakovaný zápas."

Čech v této sezoně nastoupil k 42 utkáním

Brankář české reprezentace je v aktuální sezoně herně velmi vytížen a odehrál již více než čtyři desítky soutěžních zápasů. Přesto však prý i s tak vysokým vytížením problém nemá. "Zatím to zvládám dobře. Jde o to najít v tom nabitém programu i prostor na odpočinek," uvedl třicetiletý gólman.

Prestižní týmy, které se pravidelně dostávají daleko v domácích i evropských pohárech, mají s porcí herních zápasů tradičně problémy a protáčení sestavy je již nezbytností. I proto je tak důležité vyhnout se opakovaným zápasům - i kdyby měly být proti papírově slabším týmům. "Podle mě máme v tuhle chvíli nejvíc zápasů ze všech týmů v Evropě. Je nezbytné, aby se sestava v rámci možností točila a zátěž se rozložila na co nejvíc lidí," konstatoval Čech.

Hráč Chelsea Nathan Ake proti Middlesbrough
zdroj: Gettyimages Editorial

V Middlesbrough zaujal brankáře nizozemský debutant v základní sestavě "Blues" Nathan Ake. "Podle mě byl nejlepším hráčem na hřišti. Na to, že mu je osmnáct a hrál poprvé v základu, to zvládl fantasticky. Nedělal chyby, plnil přesně to, co po něm trenér chtěl." Defenzivního záložníka či obránce si prý spoluhráči na tréninku občas dobírají kvůli jeho podobě se slavným krajanem Ruudem Gullitem. "Normálně s námi trénuje už delší dobu a občas na jeho podobu s Gullitem nějaké slovo v žertu padne."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články