Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čech: Gól jsem měl chytit, dva tréninky jsou málo

Praha – Velkou chybou v samém závěru utkání se Petr Čech podílel na konečné remíze 2:2 v duelu s Norskem. Do konce zápasu chyběly sotva dvě minuty, když Morten Pedersen napřáhl zdálky a jeho nepříliš prudká střela zpoza pokutového území zapadla za Čechova záda. "Dalo se to chytit a chytit jsem to měl. To se bohužel stane, co k tomu víc říct," prohlásil po utkání český brankář.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

"Udělal jsem technickou chybu, která vyústila v to, že míč skončil v brance. Víc bych se v tom nebabral. Musím jít dál," přál si Čech. "Norové hráli opravdu dobře a remízu si zasloužili. My sice byli kousek od vítězství, bohužel jsem tu střelu ale nezachytil," litoval.

Duel s Norskem byl premiérou Pavla Vrby u reprezentačního kormidla, týmu tak prý ještě sházela sehranost. "Norové takhle hrají dlouhou dobu, my jsme naopak měli pod novým trenérem jen dva tréninky a bylo v úvodu vidět, že jsme se chvilku hledali," připustil.

Především v úvodu zápasu norský tým využíval chyb v defenzivě a rozehrávce od obránců. "Po ztrátách míče šel soupeř rychle dopředu a my byli hodně roztažení, musíme být kompaktnější. Bylo vidět, že s novými úkoly hrajeme poprvé. Dva tréninky nejsou dost na to, aby se mávlo kouzelným proutkem a všechno najednou fungovalo. Jedeme dál, abychom se připravili na kvalifikaci, kde chceme hrát co nejlépe," dodal čerstvý fotbalista roku.

"Je to čistě o souhře a zautomatizování nových úkolů. Je třeba trpělivost, čas a práce. Naší výhodou je, že kvalifikace začíná až na podzim, do té doby máme dost času na tom zapracovat," připomněl Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články