Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čech doufá, že nový kouč v Chelsea dlouho vydrží

Londýn – Brankář Chelsea Petr Čech věří, že nový trenér André Villas-Boas v klubu zůstane delší dobu než jeho předchůdci. Podle fotbalisty, který už v týmu zažil šest trenérů, mohou úspěšné působení mladého kouče na Stamford Bridge předznamenat dosavadní dobré výsledky v přípravných zápasech. "Od doby, kdy jsem přišel, se v Chelsea se vystřídalo šest trenérů. Naneštěstí se nikomu kromě Josého Mourinha, který tu byl tři a půl roku, nepodařilo vydržet tu dost dlouho," řekl český brankář.

"Tým mění trenéra, když se zdá, že už nemůže dál jít stejnou cestou. Snad se to u Andrého nestane dlouho. Jestliže teď budeme mít skvělou sezonu, postavíme základy pro to, aby tu trenér vydržel dlouho," věří Čech.

Přístup nového trenéra, kterého Chelsea za 15 milionů eur vykoupila z Porta, si česká reprezentační jednička pochvaluje. "Každý trenér je jiný a přichází s vlastní filosofií. Mourinho zde nastavil nějakou laťku a ostatní se musí snažit, aby ho předčili. Myslím, že zatím všechno funguje opravdu dobře, a snad to vydrží," uvedl.

I výsledky naznačují, že by Chelsea mohla útočit na titul, o jehož obhajobu ji v poslední sezoně připravil Manchester United. "V přípravě jsme zatím neinkasovali, což je dobré znamení. Vyhrávat zápasy s nulou dává týmu velkou sebedůvěru. Je to zatím jen příprava, ale zatím vychází opravdu skvěle." 

Devětadvacetiletý fotbalista také věří spoluhráči Fernandu Torresovi. "Jeho čas přijde. Není to jako u Ševčenka, Torres bude střílet góly a bude v pohodě. S Andrejem to nešlo od začátku, ale Fernando na sobě pracuje a pořád se zlepšuje," srovnával Čech trápícího se španělského reprezentanta s Ukrajincem, který do Londýna přišel v roce 2006 za 50 milionů liber, ale neprosadil se.

Čech se do dnešního přátelského zápasu Chelsea nezapojil, v brance se při vítězství 4:0 nad hongkongským týmem Kitchee vystřídali jeho konkurenti Ross Turnbull a Henrique Hilário. V přípravě zatím kvůli svalovému zranění chytal jen v neděli v Bangkoku, kdy Chelsea stejným výsledkem přehrála výběr thajské ligy.

Petr Čech
zdroj: ČT24 autor: Jaroslav Podhorský
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články