Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čech: Chelsea musela zabrat. Zvládli jsme to výborně

Londýn - Petr Čech si pochvaloval sobotní vystoupení fotbalistů Chelsea, kteří v anglické lize po dvou zápasech bez vítězství porazili venku West Ham 3:0. Jeho čisté konto bylo ve vážnějším ohrožení až ve třetí minutě nastavení, ale proti hlavičce Joeyho O'Briena výborně zasáhl. "Utkání jsme měli pod kontrolou, kromě jedné hlavičky jsem neměl téměř žádnou práci," uvedl Čech.

Petr Čech
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Chelsea v předchozích dvou duelech v Premier League prohrála v Newcastlu a doma remizovala s West Bromwichem. "Další ztrátu už jsme si nemohli dovolit. Bylo potřeba zabrat naplno a zvládli jsme to výborně. Pokud jsme chtěli udržet kontakt se špičkou, museli jsme vyhrát," řekl gólman. Díky remíze Liverpoolu v derby s Evertonem se Chelsea bodově dotáhla na druhé "Reds", na vedoucí Arsenal ztrácí čtyři body.

Své střelecké trápení prolomil v Upton Parku záložník Frank Lampard, jenž dal dva góly. Předtím neskóroval v deseti ligových zápasech za sebou, což byl jeho nejdelší střelecký půst v Chelsea od příchodu právě z West Hamu v roce 2001. Proti svému bývalému týmu se prosadil ve třetím vzájemném utkání v řadě.

"Pro něj jsou tyhle zápasy pořád pikantní, ale paradoxně se Frankovi právě proti West Hamu většinou hodně daří. Teď to jen potvrdil. Nejdřív proměnil penaltu a druhý gól dal takovým tím svým typickým způsobem, kdy poslal z vápna do sítě odražený balon," uvedl Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články