Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čech: Čelo se nám vzdálilo. Musíme nastartovat novou sérii úspěchů

Londýn – Stačily pouze dva zápasy a z trojbodové ztráty na první Chelsea se v anglické lize pro Arsenal stala devítibodová. Po prohře s Evertonem totiž Gunners nestačili o víkendu ani na Manchester City. Ztrátám nedokázal zabránit ani brankář londýnského celku Petr Čech, který si uvědomuje, že situace není dobrá. Nyní proto volá po nastartování nové úspěšné série svého týmu.

Petr Čech
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Arsenal má za sebou velmi nepovedený týden. V úterý prohrál na hřišti Evertonu a nebodoval poprvé po 14 zápasech, v neděli opět neudržel vedení a také z Manchesteru odjel s prázdnou. Svěřenci Arséna Wengera se propadli na čtvrté místo a na vedoucí Chelsea ztrácejí už devět bodů.          

"Předek tabulky se nám bohužel tento týden vzdálil, ale do konce je ještě hodně zápasů. Musíme v příštím kole vyhrát a nastartovat nějakou novou úspěšnou sérii. Uvidíme, jestli nám soupeři dovolí se víc přiblížit," řekl Čech.

Na Stadionu Etihad už v páté minutě otevřel skóre jeho spoluhráč Theo Walcott. "Zápas jsme začali velmi dobře a šli jsme do vedení. Pak jsme až do přestávky hru kontrolovali a soupeře jsme moc nepouštěli do nějakých nebezpečných akcí," konstatoval čtyřiatřicetiletý brankář.

"Ale začátek druhé půle vyšel domácím daleko lépe. Rychle vyrovnali a to jim dodalo energii a sebedůvěru. Rázem byli směrem dopředu daleko nebezpečnější. Bohužel pak dali i druhý gól a získali tři body," dodal Čech.

Poprvé inkasoval po přízemním pokusu Leroye Saného, v 71. minutě ho pak Raheem Sterling překonal ranou na bližší tyč. "Sterlingovu střelu jsem přes hráče vůbec neviděl, reagoval jsem pozdě a nestihl jsem zakročit," přiznal Čech.

Momentálně zažívá nejdelší čekání na čisté konto v anglické lize. Plzeňský rodák dostal gól osmkrát za sebou, což se mu od příchodu do Chelsea z Rennes v roce 2004 ještě nestalo. Rekordman Premier League v počtu vychytaných nul (182) v této sezoně neinkasoval pouze ve čtyřech ze 17 kol, naposledy 22. října s Middlesbrough při domácí bezbrankové remíze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články