Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čech: Baroš chce až moc, ale věříme mu

Praha – Reprezentační brankář Petr Čech je přesvědčen, že útočník Milan Baroš je pro český národní tým stále platným fotbalistou, a mrzí ho, že ho někteří fanoušci odepisují. Barošovým problémem prý je, že se snaží až moc a není tak v potřebné pohodě. Gólman Chelsea ale věří, že právě Baroš bude tím, kdo rozhodne úterní kvalifikační utkání v Litvě.

Ilustrační foto

Baroš se sice v této kvalifikaci trefil jen jednou proti Lichtenštejnsku, ale stále má plnou důvěru týmu. "Věříme mu všichni, protože kdybychom mu nevěřili, tak by nehrál. My z tréninku víme, že góly dávat umí, že je chce dávat a že chce pomoci týmu. Právě to mu asi v určitých chvílích svazuje nohy. Věřím ale, že se to obrátí. Třeba už teď proti Litvě," prohlásil Čech.

Barošovým problémem podle Čecha je, že chce až moc. "Milan samozřejmě vnímá ty ohlasy na svou osobu a možná proto chce dát gól za každou cenu. Dříve hrál uvolněněji, protože věděl, že lidi jsou za ním. Kdežto teď chce za každou cenu týmu pomoct, dře na doraz, běhá a chce až moc. To mu pak asi škodí. My ho ale hodláme podržet a snažit se ho dostat do takové pohody, aby dal gól," slíbil Čech.

A góly český tým potřebuje, protože musí v závěrečném utkání v Litvě vyhrát, aby se dostal do baráže o mistrovství Evropy. Ovšem za předpokladu, že Skotsko podle očekávání nevyhraje ve Španělsku. "Když my vyhrajeme, tak se o Skoty příliš starat nemusíme. Já věřím, že se jim ve Španělsku podaří získat maximálně bod," mínil Čech. 

Je přesvědčen, že pokud český tým promění své šance, nebude mít s Litvou problém. "Hrajeme o svoji kůži, takže by bylo chybou čekat, že nám výhra sama spadne do klína. A největší chybou by bylo hrát na remízu, protože by se to mohlo vymstít. Třeba jako v prvním utkání s Litvou, kdy jsme byli lepší, jim se ale povedl jeden brejk a vyhráli. My je budeme chtít dostat pod tlak, vytvořit si šance a doufám, že nějakou z nich proměníme. Kdybychom v tom prvním utkání proměnili alespoň desetinu šancí, co jsme měli, tak bychom neprohráli," připomněl loňskou olomouckou porážku s Litvou 0:1.



Brankář s 85 reprezentačními starty na kontě je přesvědčen, že to český výběr v Litvě zvládne. "Máme na to dostatečně silný tým. Pokud bychom to nezvládli, tak pak nemáme na mistrovství co dělat. Uvědomujeme si, že mistrovství není za zásluhy. Musíme si ho uhrát, jít do toho maximálně soustředění a urvat vítězství," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články