Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Čech: 400 zápasů v Premier League je pocta. Jen škoda gólu, který neměl platit

Londýn – Čtyřstý zápas odehrál v Premier League Petr Čech. Považuje to za velký úspěch, který mu osladilo i vítězství nad Stoke (4:1). Snad jen inkasovaná branka, které předcházela ruka Petera Crouche, Čechovi trochu kazila radost.

Petr Čech
zdroj: Reuters

"Ne každému se podaří v jedné z nejlepších soutěží na světě odehrát tolik zápasů, takže to beru jako velkou poctu a považuji za úspěch, že se mi to podařilo," řekl. "Důležitější než moje nula bylo vítězství. To se povedlo, takže můžeme být spokojeni. Mrzí mě ale, že jsem přišel o čisté konto po gólu rukou, který neměl platit," doplnil.

Arsenal poslal do vedení Olivier Giroud, druhou branku přidal Mesut Özil. Crouch sice kontroverzní brankou snížil, ale hosté drama nepřipustili. Alexis Sánchez a znovu Giroud zpečetili jasnou výhru. 

"Zvítězili jsme na hřišti soupeře, kde se Arsenalu historicky moc nedařilo. V první půli jsme měli nad utkáním jasnou kontrolu a mohli jsme vést i vyšším rozdílem. Za stavu 2:0 si soupeř vytvořil tlak, měli tam několik rohů, dali ten gól rukou, ale my jsme rychle přidali další branky a naše výhra je naprosto zasloužená," uvedl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal smetl Stoke, Čech odchytal 400. zápas v PL


Arsenal se v závěru sezony zvedl a stále drží šanci, že skončí na příčkách pro Ligu mistrů. "Musíme vyhrávat a doufat, že soupeři ztratí," podotkl Čech. "Teď hrajeme opravdu dobře, pomohla nám hodně změna systému. Od doby, co hrajeme na tři obránce, jsme se zlepšili. A je vidět síla celého kádru. V tomhle nabitém programu potřebujeme každého hráče a proti Stoke to kluci z lavičky jako třeba Aaron Ramsey hodně zvedli," přidal.

Pogratuloval i svému bývalému klubu Chelsea, který si v pátek s předstihem zajistil titul. "Musím říct, že jsou mistrem zaslouženě. V poslední části sezony už to bylo jen o tom, jestli si to sami pokazí, nebo ne, a ten finiš zvládli," konstatoval Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články