Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Castellanos popravil Real čtyřmi brankami. Nepříjemný šok zažila také Barcelona

Zápas, na který do konce života nezapomene, odehrál v úterý večer Valentin Castellanos z Girony. Ve 31. kole španělské ligy totiž čtyřikrát skóroval do sítě Realu Madrid a výrazně přispěl k cennému vítězství Girony 4:2. Prohrála také Barcelona, která nečekaně podlehla Vallecanu 1:2. Naopak Villarreal porazil na domácím stadionu 4:2 Español.

Radost hráčů Atlética Madrid
zdroj: Profimedia

Argentinský útočník Castellanos se prosadil dvakrát v prvním poločase, další dva góly přidal po přestávce a bilanci v sezoně si vylepšil na jedenáct přesných zásahů. Za "Bílý balet" na 1:2 snižoval desátou trefou v ročníku Vinícius Júnior, v závěru na konečných 2:4 upravil střídající Vázquez.

Vallecano zaskočilo Barcelonu již v úvodním kole soutěže remízou 0:0 a ve středu ji obralo dokonce o všechny body. Povedenou střelou levačkou k protější tyči se postaral o první gól zápasu Álvaro García a v úvodu druhého poločasu zvýšil na 2:0 po rychlém úniku Fran García. Barcelona v závěru už jen snížila zásluhou kanonýra Lewandowského, který si 18. gólem upevnil vedení v tabulce střelců. Katalánci prohráli po sedmi zápasech, během nichž si připsali pět vítězství.

V prvním vzájemném utkání s Atléticem na podzim Mallorca zvítězila 1:0 a také tentokráte dala první gól. Ve 20. minutě otevřel skóre hlavou po rohovém kopu obránce Nastasič, který se vrátil do sestavy po zranění po téměř měsíční pauze. Pro třicetiletého hráče to byl první gól za Mallorcu, kam přišel v září z Fiorentiny.

Domácí ještě v závěru prvního poločasu vyrovnali, když se po Griezmannově přihrávce trefil prudkou střelou k tyči De Paul. Krátce po přestávce se po dlouhém centru prosadil hlavou Morata a jedenáctou ligovou brankou v ročníku vyrovnal bilanci nejlepšího týmového střelce Griezmanna. V 78. minutě zpečetil výhru Carrasco, jenž prošel sám s míčem polovinu hřiště a obešel i brankáře Rajkoviče. Atlético vyhrálo 3:1.

V záchranářském souboji vyhrála Almería na hřišti Getafe 2:1 a připsala si první venkovní vítězství v sezoně. Oba góly hostů dal kolumbijský útočník Suárez. Domácí hráli celý druhý poločase v deseti.

Ze sestupového pásma se dostala Valencie, která otočila duel se čtrnáctým Valladolidem. Druhou výhru za sebou vystřelil "Netopýrům" ve třetí minutě nastavení premiérovou trefou v La Lize devatenáctiletý záložník Guerra Moreno.

Español v duelu s Villarrealem poslal do vedení krátce před pauzou Puado. Skóre otočili Capoue a Parejo, jenž v 63. minutě dorazil vlastní neúspěšný pokus z penalty. Záhy ještě jednou srovnal Joselu, v závěru ale rozhodli Jackson a znovu Capoue. Hosté dohrávali nastavení bez vyloučeného Expósita. Español nevyhrál poosmé za sebou.

Španělská fotbalová liga – 31. kolo:

Cádiz – Pamplona 0:1 (62. García), Girona – Real Madrid 4:2 (12., 24., 46. a 62. Castellanos – 34. Vinícius Júnior, 85. Vázquez), Atlético Madrid - Mallorca 3:1 (45.+2 De Paul, 48. Morata, 78. Carrasco - 20. Nastasič), Getafe - Almería 1:2 (71. Mayoral - 7. a 58. Suárez), Celta Vigo - Elche 1:0 (90. Aidoo), Vallecano - FC Barcelona 2:1 (19. Á. García, 53. Fran García - 83. Lewandowski), Valencie - Valladolid 2:1 (60. Diakhaby, 90.+3 Guerra Moreno - 6. Larin), Villarreal - Espaňol Barcelona 4:2 (53. a 90.+2 Capoue, 63. Parejo, 80. Jackson - 45. Puado, 73. Joselu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články