Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čáslav vybojovala v Mostě postup do první fotbalové ligy

Most - Fotbalisté Čáslavi vybojovali v předposledním kole druhé ligy postup do nejvyšší soutěže. V Mostě dnes zvítězili 3:2 a na druhém postupovém místě mají nedostižný náskok před třetí Jihlavou. Už dva týdny má návrat do první ligy jistý pražský tým Bohemians 1905. O tom, zda bude Čáslav první ligu skutečně hrát, se však rozhodne až v příštích týdnech. Klub stále nemá profesionální licenci a soutěž možná postoupí někomu jinému.

Čáslav v Mostě nezačala vůbec dobře a od začátku pouštěla domácí do rychlých akcí po stranách. A poprvé se jí to vymstilo už v 10. minutě. Andrei da Silva sice po náběhu do šestnáctky přišel o míč, mezi třemi protihráči se ale dokázal zorientovat a špičkou ho ještě poslat k tyči. Do Mostu přijelo z Čáslavi několik desítek příznivců, po půlhodině hry jim bylo ale ještě hůř. Schut vypustil po pravé straně kolmici na Andreie a následný přízemní centr usměrnil u bližší tyče do branky Diego.

Středočechům by k postupu stačila i jakákoli ztráta Jihlavy v utkání se Spartou B, ještě než ale vůbec Jihlava stihla jít do vedení, bylo i v Mostě vše jinak. V 36. minutě přizvedl Schut přímý kop Diana jen na tyč a dobíhající Fikejz na brankové čáře v pohodě zavěsil pod břevno. A za minutu po dalším podobném centru vyrovnal hlavou obránce Vít, prakticky přesně ve chvíli, kdy Jihlava šla do vedení nad Spartou.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Most - Čáslav

Ani po poločase se Čáslav herně příliš nezvedla, přesto se ujala vedení. V 62. minutě upadl po kontaktu se Sigmundem Fikejz, a přestože jen stěží mohl ohrozit branku, rozhodčí Královec nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Dian. Mostečtí znervózněli a začali kupit chyby, Čáslav už se nikam nehnala a nakonec mohla s fanoušky slavit postup.

Čáslav postup zřejmě nevyužije

Jen krátké trvání může mít euforie fotbalistů Zenitu Čáslav. Člen dozorčí rady Zenitu Josef Rajm dnes dokonce řekl, že klub už je v kontaktu s Hradcem Králové a Slováckem, které chtějí první ligu odkoupit.

"Ruka v rukávě s nikým není, ale nějaký zájemce určitě bude. Jihlavu potvrdit nemohu, s Hradcem ovšem nějaké kontakty proběhly a se Slováckem také, i když nebyly příliš formální. V úterý si sedne výbor a představenstvo i s představiteli města, abychom si řekli co dál," řekl Rajm.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články