Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Casillas chtěl odejít sám, tvrdí šéf Realu. Fanoušci požadují jeho rezignaci

Madrid - Fanoušci Realu Madrid kvůli odchodu brankáře Ikera Casillase do Porta protestovali proti klubovému prezidentovi Florentinu Pérezovi. Několik stovek fotbalových příznivců na oficiální rozlučce dlouholetého gólmana a kapitána vyzývalo šéfa "Bílého baletu" k rezignaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Casillas o přestup požádal sám, brání se šéf Realu

Real na stadionu Santiaga Bernabéua uspořádal Casillasovi rozlučku den po tiskové konferenci, na které čtyřiatřicetiletý brankář sám v slzách oznámil, že mateřský klub po 25 letech opouští. Některá média pak kritizovala způsob, jak madridský celek svou legendu "vyprovodil". Podle Casillasových rodičů si odchod kapitána španělských mistrů světa a Evropy vynutil Pérez.

Ten však odmítl, že by on nebo někdo jiný ve španělském velkoklubu zkušeného brankáře tlačil k přestupu a také zdůraznil, že oficiální rozlučka byla plánovaná. "Iker odchází, protože je to jeho přání. Nikdo z Realu nechtěl, aby odešel. Dostal nabídka z Porta a požádal nás, abychom to zvážili a dohodli se a my jeho rozhodnutí respektujeme," řekl Pérez.

"Dveře do Realu jsou pro Ikera vždy otevřené. Já, jako prezident klubu jsem si vždycky přál, aby kariéru ukončil právě tady, a mnohokrát jsem mu to i řekl. Iker je naší legendou, nejlepším brankářem klubu i v celém Španělsku. Je nenahraditelný," uvedl osmašedesátiletý funkcionář. Real Casillasovi v budoucnu uspořádá rozlučku i na hřišti, zřejmě právě proti jeho novému zaměstnavateli Portu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články