Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

CAS začal jednat o Platiniho odvolání. Ten doufá, že se vrátí do funkce ještě před Eurem

Lausanne - Bývalý předseda UEFA Michel Platini se odvolal proti šestiletému trestu zákazu působení ve fotbalu a jeho případ začal projednávat sportovní soud CAS. Jedním z hlavních svědků je i bývalý prezident FIFA Sepp Blatter.

Je nám líto, video expirovalo.
CAS rozhodne o Platiniho odvolání do 9. května

Etická komise FIFA potrestala Platiniho šestiletým zákazem činnosti za to, že od Seppa Blattera obdržel bez jakéhokoli dokladu částku zhruba 50 milionů korun. Bývalý předseda UEFA se ale proti rozhodnutí odvolal ke Sportovní arbitráži CAS a po pátečním slyšení získal na optimismu. Dokonce doufá, že by se mohl vrátit do funkce ještě před červnovým mistrovstvím Evropy.

"Jako předseda UEFA budu na každém zápase Eura. Ale když spor prohraju, asi budu definitivně na dovolené anebo v důchodu," prohlásil Platini. "Dneska začíná nový zápas. Jdeme do finále, a protože jsem optimista, tak doufám v dobrý výsledek a věřím, že vyhrajeme," řekl prý podle agentury SID při příchodu do sídla CAS.

Během osmihodinového slyšení v Lausanne jako svědek vypovídal i spoluviník Sepp Blatter, který stejně jako Platini tvrdí, že šlo o odměnu za poradenskou činnost na základě ústní dohody. Rozhodnutí soudu padne nejpozději 9. května.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články