Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bývalý trenér Plzně Krejčí povede reprezentaci do 20 let

Praha - Trenér Karel Krejčí, který dříve vedl mistrovskou Plzeň a asistoval Pavlovi Vrbovi u národního týmu, se stal trenérem české fotbalové reprezentace do 20 let. Tu převzal po Martinu Svědíkovi, jenž nově vede Mladou Boleslav. "Považuji takovýto post, ať jde o jakoukoli věkovou kategorii, za určité vyznamenání," uvedl Krejčí.

Osmačtyřicetiletý Krejčí začínal jako obránce či záložník, prošel Plzní, Zlínem, Duklou a Českými Budějovicemi. Později získal bohaté zkušenosti z práce s mládeží, dařilo se mu zejména v Příbrami a později byl u vzniku týmu, který pro Plzeň získal dva tituly, výhru v poháru i v superpoháru.

Pavel Vrba si ho následně vzal s sebou i k reprezentaci, kde jejich práce skončila v srpnu chvíli po loňském neslavném vystoupení na mistrovství Evropy, kdy se Vrba rozhodl kývnout na nabídku ruské Machačkaly.

Návrat k reprezentaci

Přitom právě Krejčí se pár měsíců předtím rozhodl, že se bude reprezentaci věnovat naplno a kvůli tomu v roli hlavního trenéra Viktorie po zisku mistrovského titulu skončil. Ve Štruncových sadech vydržel rok od chvíle, co nahradil trenéra Miroslava Koubka.

Krejčí byl ve Viktorce zároveň dvakrát u postupu do Ligy mistrů, tým vedl v Evropské lize. V nejvyšší soutěži vytvořil počtem 16 vyhraných zápasů v řadě historický rekord, získal titul a byl vyhlášen trenérem roku. Teď tedy přichází k reprezentaci do 20 let.

"Jsem rád, že mohu působit u reprezentačního výběru. Je to práce s mladými hráči, ale s tím mám velké zkušenosti a myslím, že mohu říci i výsledky. Ať už v Příbrami nebo v Plzni. Podařilo se tam vychovat řadu hráčů pro vrcholový fotbal a někteří se dostali až do reprezentace," uvedl Krejčí.

Na něj nyní čeká sestavení realizačního týmu a přátelské zápasy. Na podzim a příští rok na jaře pak bude výběr do 20 let hrát Elitní ligu U20, která je určena osmi vybraným zemím (Anglie, Francie, Itálie, Německo, Nizozemsko, Polsko, Švýcarsko a Česko). Bude se hrát v oficiálních reprezentačních termínech na sedm kol.

"Budeme mít možnost pravidelné konfrontace s fotbalově velmi silnými zeměmi. Hlavním úkolem reprezentace do dvaceti let je připravit hráče na přechod do jedenadvacítky, která pak hraje kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. A zápasy s kvalitními soupeři, ve kterých navíc půjde i o určitý prvek soutěživosti, hráčům mohou hodně dát," konstatoval Krejčí.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články