Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Bývalý sparťanský gólman Kozáčik míří do Famagusty

Praha - Na své první angažmá mimo české či slovenské kluby míří fotbalový gólman Matúš Kozáčik. Šestadvacetiletý slovenský brankář, který působil v posledních sezonách ve Spartě Praha, se zřejmě už uprostřed týdne stane posilou kyperské Famagusty. V úterý Kozáčik odletí na zdravotní prohlídku, po níž by měl podepsat dvouletou smlouvu s roční opcí. Možnost nového Kozáčikova angažmá na Kypru potvrdil i hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest International. "Vše směřuje k tomu, že dojde k rychlé dohodě. Pokud vše klapne, už ve čtvrtek by se mohl k novému týmu připojit," uvedl Zíka. Famagusta před dvěma lety postoupila senzačně do Ligy mistrů, letos se chystá na kvalifikaci Evropské ligy.

Odchovanec Dolního Kubína působil na Slovensku také v Košicích, před osmi lety přestoupil do Slavie Praha a před třemi roky přešel do konkurenční Sparty. Na Letné se ale na post jedničky neprosadil, v závěru jara však byl po zranění Jaromír Blažka součástí mistrovské základní sestavy. V české lize nasbíral 77 startů.

Na zahraniční angažmá se chystá v sedmnácti letech také Tomáš  Kalas. O olomouckého stopera mají zájem po vydařeném evropském šampionátu hráčů do 17 let dva týmy z bundesligy a jeden z Anglie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články