Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bývalý šéf svazu Mokrý bude ředitelem 1. FC Brno

Brno - Novým generálním ředitelem prvoligových fotbalistů Brna bude Pavel Mokrý, který po sobotní valné hromadě skončil ve funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Sportovním ředitelem klubu se stane kouč Miroslav Beránek, jenž bude zastávat obě funkce současně. Dosavadní sportovní ředitel klubu Radek Bělák bude generálním sekretářem. Mokrý by se měl funkce v brněnském klubu ujmout nejpozději do 1. srpna. "Odcházím z místa, na kterém jsem získal spoustu vazeb a kontaktů. Zvažoval jsem, zda budu dále pracovat ve fotbale. Nakonec jsem na nabídku Brna, kterému chci pomoci, kývl," uvedl Mokrý.

Na dnešní tiskové konferenci dále nastínil své cíle a plány. Brno by vzhledem k tomu, že je druhým největším městem v České republice, mělo podle něj hrát v horních patrech tabulky.

Na starost bude mít i zlepšení činnosti mládežnických týmů. "Centrum v brněnských Ivanovicích nefunguje podle představ. Váznou vztahy mezi rodiči a trenéry, důraz budeme klást hlavně na dorostenecké týmy, aby se nezachraňovaly jako v uplynulé sezoně," řekl Mokrý, podle nějž Brnu citelně chybí druhá liga.

Je nám líto, video expirovalo.
Mokrý jde do Brna

"Nesmíme vzdát boj o výstavbu stadionu"

Své úsilí zaměří i na spolupráci se Zdeňkem Tulisem z Vysočiny Jihlava a také na brněnské kluby Líšeň a Bystrc. "V Brně není ani ideální stav s tréninkovými plochami. Nesmíme vzdát ani boj o výstavbu nového stadionu," prohlásil Mokrý.

Za odvoláním sportovního ředitele Běláka stojí nesplněný cíl Brna v uplynulé sezoně, v níž obsadilo jedenácté místo. "Měli jsme hrát o evropské poháry, což jsme nesplnili. Do budoucna počítáme s tím, že trenér v Brně bude současně zastávat i funkci sportovního ředitele. Trenéru Beránkovi se tato varianta zalíbila," uvedl majoritní vlastník klubu Roman Pros.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články