Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bývalý šéf Realu Madrid Sanz se nakazil nebezpečným virem a zemřel

Pandemie kornaviru se stala osudná Lorenzu Sanzovi. Španěl, který byl v čele Realu Madrid v letech 1995–2000 a dvakrát s ním vyhrál Ligu mistrů, zemřel poté, co byl nakažen virem COVID-19. Sanzovi bylo 76 let, takže patřil do skupiny nejvíce ohrožených lidí. Jeho úmrtí oznámil funkcionářův syn na Twitteru.

Zklamaní Isco (vlevo) Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

"Takovýhle konec si otec nezasloužil. Opustil nás jeden z nejstatečnějších a nejpracovitějších lidí, co jsem poznal," uvedl Lorenzo Sanz mladší.

Sanz bojoval od minulého týdne s horečkou, v úterý se jeho stav zhoršil natolik, že musel být hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Test v nemocnici potvrdil, že je nakažen koronavirem. Jeho syn o dva dny později řekl novinářům, že se u Sanze objevila infekce ledvin a jeho stav není dobrý.

Během Sanzovy éry přišly do Realu hvězdy jako Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Šuker či Predrag Mijatovič. Výsledkem byl v roce 1998 triumf v Lize mistrů, na který "Bílý balet" čekal 32 let od posledního vítězství v PMEZ. Ve finále si tým vedený trenérem Juppem Heynckesem poradil s Juventusem. O dva roky později zdolalo mužstvo koučované Vicentem del Bosquem v duelu o titul Valencii.

Je nám líto, video expirovalo.
Koronavirus si nevybírá, ani ve sportu

V roce 2000 Sanz musel z klubu kvůli finančním problémům odejít. V čele Realu ho vystřídal Florentino Pérez, který madridský celek vede dodnes.

V letech 2006 až 2010 byl Sanz majitelem Málagy. Realitní a stavební magnát byl tchánem někdejšího obránce Realu a španělské reprezentace Míchela Salgada.

Ve Španělsku zemřelo po nákaze koronavirem už přes 1300 lidí, pozitivní test mělo zhruba 25 tisíc osob.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články