Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bývalý šéf Juventusu Moggi chce žalovat českého kouče Zemana

Neapol - Bývalý šéf Juventusu Turín Luciano Moggi hrozí soudem fotbalovému trenérovi Zdeňku Zemanovi. Vadí mu, že český rodák tvrdí, že dvaasedmdesátiletý funkcionář využil svého vlivu k tomu, aby mu zabránil získat nové angažmá v Itálii. Zeman to uvedl v minulém týdnu jako svědek u soudu, který se zabývá korupční aférou v italském fotbalu zvanou Calciopoli, v níž Moggi figuruje jako hlavní postava.

Moggi dostal za svou roli v korupčním skandálu v roce 2006 pětiletý zákaz působení ve fotbale a začátkem letošního roku byl navíc odsouzen na 18 měsíců podmíněně za machinace při hráčských přestupech. Zeman před týdnem prohlásil, že Moggi má navzdory trestu v italském fotbale stále velký vliv a díky svým kontaktům tahá za nitky. "Žádný takový systém neexistuje. Žádné takové věci se neděly," uvedl dnes Moggi.

Luciano Moggi

Už mě to unavuje a otravuje. Není možné, abych mohl za všechno já. Budu Zemana žalovat.


V minulosti se bývalý kouč Lazia nebo AS Řím Zeman nechal slyšet, že doplácí na někdejší prohlášení o nadměrném užívání podpůrných prostředků v Serii A z roku 1998. Jeho slova rozpoutala v italském fotbale dopingovou aféru, v níž figurovala i jména hvězd Juventusu Gianluky Vialliho a Alessandra Del Piera. Vialli dokonce nazval Zemana teroristou. 

Dvaašedesátiletý kouč musel v roce 1999 z AS Řím odejít a v žádném špičkovém klubu už práci nedostal. V menších týmech nikde dlouho nevydržel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články