Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bývalý obránce Plzně František Rajtoral spáchal sebevraždu

Istanbul - Bývalý obránce Plzně a fotbalové reprezentace František Rajtoral spáchal sebevraždu. Podle informací tureckých médií se jednatřicetiletý hráč Gaziantepsporu oběsil ve svém domě. Rajtoralovu smrt už potvrdil turecký klub i hráčův manažer Pavel Zíka. Za tragickou událostí stály pravděpodobně fotbalistovy rodinné problémy.

"Je to obrovská tragédie, a to hlavně pro Frantovy nejbližší. Nemám slov, je to pro nás obrovský šok. Cítíme s jeho blízkými," uvedl v prohlášení Zíka. "Jsme v kontaktu s prezidentem klubu i naším spolupracovníkem v Turecku. Klub se spojí s Frantovou rodinou a nabídne veškerou pomoc," dodal.

"Nepřišel na trénink, tak jsem jel k němu domů. Dveře byly zamčené, ale v oknech se svítilo. Pak mi policie řekla, co se stalo. Je mi to moc líto," uvedl předseda tureckého klubu Ibrahim Kizil pro server fanatik.com.

Rajtoral působil v Turecku od léta 2016, do Gaziantepsporu přestoupil z Plzně spolu s Danielem Kolářem. Ten v zimě klub opustil.

Za Gaziantepspor rodák z Příbrami v této sezoně odehrál 12 ligových zápasů. Na jaře však místo v sestavě ztratil a zasáhl jen do dvou utkání. Naposledy Rajtoral v pátek sledoval z lavičky porážku 1:2 s Konyasporem.

Nejúspěšnější část kariéry prožil Rajtoral v Plzni. Dres Viktorie oblékal od roku 2009 s výjimkou půlročního hostování na jaře 2014 v Hannoveru.

Krajní obránce se podílel na zisku čtyř plzeňských mistrovských titulů a dvakrát si zahrál základní skupinu Ligy mistrů. Česko reprezentoval ve 14 utkáních, zúčastnil se mistrovství Evropy v roce 2012.

Zdroj
ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články