Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bývalý asistent Slavie: Straka je lidská nula

Praha - Bývalý kouč rezervního týmu Slavie, který začátkem srpna odešel do saúdskoarabského klubu Al Ahlí za trenérem Karlem Jarolímem, nechápe jmenování Františka Straky do funkce lodivoda sešívaných. "Doposud to nemohu překousnout," uvedl v rozhovoru pro fanouškovský web slavistickenoviny.cz. Řehák podle svých slov zamířil ze Slavie kvůli zajímavé nabídce a když už věděl, že se červenobílé podařilo oddlužit a zachránit v první lize. Pokud by však zůstal, se Strakou by se v áčku nesmířil.

Slavia Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Angažování Straky, bývalého trenéra Sparty, bere jako zločin na fanoušky. Následný odchod Ondřeje Zlámala z pozice tiskového mluvčího klubu chápe. Zároveň si však myslí, že se Zlámal mohl svobodně vyjádřit.

"Je přeci špatně, když z klubu odejde slávista kvůli této lidské nule, která se oháněla sparťanským srdcem! Ale ona ta nula byla vlastně odmala slávistou...," rýpl si Řehák do Straky. "Nad tím se mi chtělo zvracet, jak se chce touto podlostí zalíbit slávistům a sparťany bez mrknutí oka spláchne do kanálu," dodal.

František Straka na prvním tréninku Slavie
zdroj: ČTK

Řehák v rozhovoru vyjádřil slávistickým fanouškům podporu. Přeje si, aby prostesty, které tvrdé jádro Slavie vedení klubu slíbilo, nepřekročily únosnou mez a nedošlo k přerušení zápasu.

"Hlavně ať fandí hráčům. Každopádně jestli má Straka svědomí, tak to položí, nejde přeci pracovat v prostředí, kdy jsou všichni proti němu," uvedl na adresu někdejšího jednozápasového kouče českého nároďáku. Fanoušci Slavie už oznámili, že na příští ligový duel na Žižkově plánují přijít v černém oblečení.

Fanoušci chystají i další akce. "Do té doby, co bude Straka trenérem A-týmu, nebude vyvěšovat při zápasech slávistické vlajky, pouze tyto nesouhlasné transparenty. Na domácí zápasy nebudeme připravovat žádnou choreografii. Co si myslíme o Strakovi, bude zařazeno i do děkovačky. Bude tam o trenéru Strakovi zmínka," přiblížil Vala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články