Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bystroň bude opět trénovat s Plzní

Plzeň - Bývalý fotbalista Plzně David Bystroň, který si od února odpykává dvouletý trest za pozitivní dopingový nález, bude v následujících dvou týdnech trénovat se svým bývalým klubem.

Plzeňský David Bystroň
zdroj: ISIFA/LN

Viktoria se s Bystroněm na krátkodobém obnovení spolupráce dohodla na konci minulého týdne. "Sportovní vedení klubu přihlédlo při svém rozhodování k hráčově nezpochybnitelnému podílu na zisku titulu či postupu do Ligy mistrů. Především však tento krok bereme jako vstřícné lidské gesto v jeho nelehké životní situaci," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Na čtrnáctidenní spolupráci se těší také trenér Pavel Vrba. "Dokážu si představit, že v takto dlouhé individuální přípravě mu mohou dva týdny v plzeňské kabině hodně psychicky pomoci. Přivítám ho pozitivně a věřím, že stejně se budeme po dvou týdnech také loučit."

Bystroň se už nechce vracet k minulosti a cení si velké šance. "Jsem strašně rád, že mohu být opět na čas součástí kabiny, parta i týmový trénink mi moc chyběly. Mám obrovskou motivaci přečkat zbývající dobu trestu tak, abych si ještě mohl zahrát profesionální fotbal a mít z něj opět radost," řekl David Bystroň, který má na svém kontě 249 prvoligových startů.

Devětadvacetiletý obránce měl pozitivní test 23. listopadu po utkání Ligy mistrů proti Borisovu. Lednová analýza B nález potvrdila. Ve vzorcích Bystroňovy moči byly údajně nalezeny stopy po zakázaném metamfetaminu, tedy droze známější pod názvem pervitin. Disciplinární komise UEFA rodákovi z Levoče 9. února vyměřila trest končící 3. ledna 2014. O čtyři dny později s ním Plzeň rozvázala smlouvu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články