Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bylo to velké vítězství, radují se hráči Chelsea

Londýn - Fotbalová Chelsea slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a má nového hrdinu. Trenér Roberto di Matteo, který před několika dny převzal mužstvo po odvolaném André Villas-Boasovi, nyní dovedl londýnský tým k postupu přes italskou Neapol přesto, že Chelsea musela dohánět dvougólové manko z prvního zápasu. "Věděli jsme, že to bude stát hodně, ale všichni byli úžasní," zářil po zápase di Matteo.

"Tohle byla jedna z nejúžasnějších nocí. Ukázali jsme, co je Chelsea zač," radoval se dlouholetý kapitán Londýňanů John Terry v rozhovoru pro britský list Daily Telegraph. "Byli jsme pevní a houževnatí a bojovali jsme až do úplného konce. Dneska jsme byli tým. Když to bylo potřeba, hráči se semkli a bojovali," chválil Terry své spoluhráče.

Chelsea musela na domácím trávníku dohánět ztrátu 3:1 z prvního zápasu. Londýňané ukázali svou sílu a dokázali Neapoli porážku ve stejném poměru vrátit. Zápas rozhodl až v prodloužení srbský obránce Ivanovič. V základní hrací době se trefili tradiční opory Chelsea Droga, Terry a Lampard.  

Z postupu se radoval i český gólman Petr Čech, který k vítězství přispěl především skvělým reflexivním zákrokem ze sedmdesáté minuty, kdy vyrazil Zunigovu střelu z bezprostřední blízkosti. "Za těch osm let, co jsem tady, už jsme nějaké takové zápasy odehráli, ale když člověk postoupí po prohře 1:3 v prvním zápase, navíc po takovém průběhu a s výborným soupeřem, je to nádhera. Přesně pro takové zápasy se fotbal hraje," svěřil se Čech. 

Trenér di Matteo chválil především týmový výkon a obětavost pro mužstvo. "Někteří hráči měli na konci takové křeče, že už ani nemohli pořádně běhat. Ale nevzdali to a bojovali," řekl italský trenér Chelsea. "Ukázali jsme, že jsme tým. Ukázali jsme sounáležitost, touhu po vítězství – ukázali jsme, co dělá Chelsea tím, čím je." Londýnský tým se tak připojil k APOELu, Barceloně, Bayernu Mnichov, Benfice, Marseille, AC Milán a Realu Madrid, kteří se také kvalifikovali mezi nejlepších osm týmů soutěže.

Pro Chelsea není letošní sezona tou nejpovedenější. Především páté místo v anglické Premier league, na kterém se tým momentálně nachází, by bylo velkým zklamáním. Frank Lampard ovšem doufá, že vítězství nad Neapolí by mohlo tým navést k lepším výkonům i výsledkům. "Byla to těžká sezona, ale výkon, jako byl tento, by mohl to změnit. Od něj se můžeme odrazit. Bylo to pro nás velké vítězství," uvedl Lampard.

Radost jedněch, ale ve fotbale znamená smutek druhých. Neopolský tým byl blízko velkého úspěchu a i v Londýně podal velmi dobrý výkon. Trenér Italů Walter Mazzarri však bral porážku svého týmu sportovně. "V určitých fázích zápasu jsme byli lepší a kvalita byla na našich kopačkách, ale asi bychom potřebovali více klidu před brankou," litoval zahozených šancí Mazzarri.

Zdroj
ČT sport, BBC, Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články