Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Byl to ubohý útok, říká Kadlec. Po operaci se cítí dobře

Kolín nad Rýnem - Fotbalista Michal Kadlec se cítí dobře po operaci nosu, který mu v noci ze soboty na neděli zlomili před jedním z barů v Kolíně nad Rýnem fanoušci tamního klubu. Sedmadvacetiletý reprezentant ale prý ještě nevstřebal nepříjemný zážitek, ze kterého byl dlouho v šoku. Kadlec ale věří v rychlý návrat k fotbalu: v úterý by mohl mít karbonovou masku, s níž možná vyrukuje do víkendového zápasu s Hannoverem.

Kadlec byl po dopolední operaci na kolínské klinice hned odpoledne propuštěn do domácího léčení, nedobrovolný pobyt v nemocnici si levý bek nechtěl protahovat. "Měl jsem možnost ještě zůstat do rána, ale chtěl jsem jít domů. Akorát jsem po narkóze nemohl řídit auto. Pozitivní je, že mě to ani moc nebolí, docela dobře nosem můžu i dýchat. Jenom když se předkloním, tak mám v nose nepříjemný tlak, jak se tam hrne krev," řekl Kadlec. Atak dvou kolínských chuligánů nakonec přinesl větší komplikace, než se původně zdálo. Kadlec po přímém úderu jednoho z násilníků neměl nos přímo zlomený, ale měl roztříštěné kůstky, což je horší varianta. "Každopádně operace dopadla podle lékařů dobře, vedl ji přímo šéf kliniky. V úterý ráno musím na další kontrolu," uvedl Kadlec.

Ještě dnes se podle svých slov vzpamatovával z nečekaného incidentu. Útok dvojice kolínských fanoušků, který z těsné blízkosti sledovala i Kadlecova přítelkyně Nicole Novotná, český bek nechápal. "Pořád jsem zaskočený z toho, že se něco takového mohlo stát. Jsem smutný z toho, kam až lidi můžou zajít," uvedl Kadlec, který na diskotéku vyrazil i s dalšími spoluhráči. Kadlec neví, čím útočníky mohl vyprovokovat. "Všechno se to semlelo strašně rychle. Kdybych do někoho rýpal nebo tam machroval, tak bych se nedivil. Ale fakt nejsem takový, nic jsem nedělal," popisoval Kadlec.

Znechutilo ho také to, jakým způsobem byl napaden. "Jejich útok byl dost ubohý: jeden z nich mi zepředu šlápl na nohu, druhý mě strčil zezadu a když jsem se otočil, dal mi hned ránu," řekl Kadlec. Pak ještě zatelefonoval spoluhráčům, aby před bar nechodili, protože by mohli dopadnout podobně. Kadlec se chystá spojit s právníky a po dohodě se svým klubem také zváží, jestli na dvojici násilníků podá žalobu. Zástupci kolínského klubu se českému zadákovi hned omluvili, jeho výkonný ředitel Claus Horstmann plánuje i osobní schůzku. "Je to hezké a férové gesto, přitom by nemuseli dělat nic, protože za to samozřejmě nemohli. Přišlo ke mně hodně povzbudivých zpráv, potěší to," řekl Kadlec, který sám v Kolíně nad Rýnem bydlí, i když hraje za sousední Leverkusen.

Kadlec zatím prý neřešil, jestli po svém napadení bude ve městě zůstávat dál. "Uvidím, je to všechno čerstvé. Ale mně se tady líbí," řekl Kadlec. Doufá, že nečekané zdravotní komplikace neovlivní závěr jeho bundesligové sezony a také přípravu na červnové Euro, kam se podívá s českou reprezentací. Teď se ale musí nachystat na to, že bude nejméně měsíc nosit při fotbale ochrannou karbonovou dlahu. "Měla by být hotová co nejrychleji, záleží, jestli se mi na nose udělá otok. Rád bych ji měl co nejdřív a vyzkoušel na tréninku. Rád bych co nejdřív hrál, ale teď nevím, jestli stihnu už zápas s Hannoverem. Uvidím, co přinesou nejbližší dny," dodal Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články