Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Byl příšerný, zpucoval Vaněčka po debutu ve skotské lize vlastní trenér

Hodně nepovedený debut ve skotské lize má za sebou novopečený útočník Hearts David Vaněček. Trenér Craig Levein českého fotbalistu při středečním zápase s Dundee stáhl ze hřiště už po půlhodině a zkritizoval ho za příšerný výkon a nedostatečnou fyzickou připravenost.

David Vaněček ještě v dresu Teplic
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Vaněček, který do Heart of Midlothian přišel na začátku ledna po vypršení smlouvy v Teplicích, sice v neděli odehrál celé pohárové utkání s Livingstonem a asistencí pomohl k vítězství 2:1, ale ligová premiéra mu nevyšla. Sedmadvacetiletý útočník dostal žlutou kartu, už ve 34. minutě musel střídat a domácí prohráli 1:2.

"Myslím, že byl příšerný a vypadal, jako by ani nebyl na hřišti. Nehrál dobře, nepodržel míč a potom dostal žlutou kartu," řekl Levein po zápase. "Bude na sobě muset sakra zamakat, aby získal potřebnou fyzickou kondici," přidal kouč Hearts, který nechal na lavičce českého brankáře Zdeňka Zlámala.

Sedmadvacetiletý Vaněček má přitom za sebou povedený podzim v české lize, ve kterém za Teplice vstřelil sedm branek v 16 duelech. "Připojil se k nám na soustředění a pauza na něm byla znát. Musí získat zápasovou praxi. Pokusíme se ho dostat do lepší formy a snad mu to nebude trvat příliš dlouho," prohlásil Levein.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články