Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Burundi, Nikaragua, Bělorusko a teď i Tádžikistán. Ne všude fotbalisté pauzírují

Zatímco Turkmenistán slovo koronavirus rovnou zakázal, v jiné postsovětské republice Tádžikistánu vesele startuje nová sezona fotbalové ligy. Pravda, první zápasy sice budou bez diváků, tamní federace ale i tak věří, že soutěž získá na popularitě.

zdroj: ČTK autor: Jakub Syrůček

Tádžická liga je jedna ze čtyř na světě, které navzdory pandemii nemoci COVID-19 nejsou zastaveny. V Evropě se hraje pouze v Bělorusku a soutěže dosud nebyly přerušeny ještě v Burundi a Nikaraguy. Nedělnímu startu tádžické ligy bude předcházet sobotní Superpohár mezi ligovými šampiony Istiklolem Dušanbe a Chujandem.

V zemi dosud nebyl prokázán ani jeden případ nákazy koronavirem, přesto se bude hrát bez diváků. "Víte, že soutěže jsou zastaveny téměř ve všech zemích. Díkybohu že v Tádžikistánu koronavirus není a v zemi začíná nová sezona. Věřím, že nepřítomnost diváků nebude mít na zápasy vliv," uvedl trenér Istiklolu Vitalij Levčenko.

Je nám líto, video expirovalo.
V Tádžikistánu o víkendu odstartuje nová fotbalová sezona

"Chtěl bych vyzvat fanoušky, aby měli trpělivost. Tady aspoň sezona začíná, v jiných zemích jsou fanoušci úplně bez fotbalu," dodal srbský kouč Chujandu Nikola Lazarevič.

Tádžická liga sázkařským hitem?

Dosud nepřerušené soutěže zažívají boom a poutají pozornost sázkařů, kteří nemohou tipovat výsledky známějších lig. Tádžikistán ještě nikdy nepostoupil na asijský nebo světový šampionát a žádný z jeho týmů dosud nehrál skupiny asijské Ligy mistrů.

Zástupci tamní federace nyní doufají, že liga s 10 týmy získá na popularitě a bude se vysílat i v zahraničí. "Ale je příliš brzy na to říkat něco konkrétního. Ligová sezona startuje v neděli, tak uvidíme, co se stane," uvedl nejmenovaný zástupce tádžické federace.

Na soupiskách týmů figuruje 42 zahraničních hráčů, z toho 20 ze sousedního Uzbekistánu, kde je 205 potvrzených případů nákazy. "Jsem nervózní. Obávám se o své krajany, rodinu a příbuzné," připustil uzbecký brankář Chujandu Mamur Ikramov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články