Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Burnley udolalo Brentford a oživilo naději na udržení, Fulham třemi góly sestřelil Tottenham

Předposlední Burnley díky dlouhé přesilovce porazilo v 29. kole anglické ligy doma Brentford 2:1 a dočkalo se výhry po deseti duelech. Clarets čtvrtou výhrou v ligové sezoně oživili naděje na záchranu v soutěži, na sedmnáctý Nottingham ztrácí devět zápasů před koncem osm bodů. Forest v dalším záchranářském souboji neudrželi těsné vedení v Lutonu a na svého soupeře mají dál pouze tříbodový náskok. Fulham překvapivě porazil pátý Tottenham 3:0 a na domácím hřišti uspěl proti Spurs poprvé od roku 2011.

Utkání Burnley – Brentford
zdroj: Reuters autor: Peter Powell

Brentford hrál v Burnley už od deváté minuty bez vyloučeného Reguilona. Po faulu španělského beka navíc domácí kopali penaltu a Bruun-Larsen nezaváhal. Vedení navýšil po hodině hry Fofana a hosté už jen snížili.

Luton od 34. minuty prohrával po brance Wooda a vyrovnal až v závěru, kdy se prosadil Berry. Bod byl pro domácí Hatters částečnou útěchou za středeční selhání na hřišti Bournemouthu, kde vedli v poločase 3:0, ale nakonec prohráli 3:4.

Fulham orámoval poločasovou přestávku dvěma brankami. Jako první se trefil Rodrigo Muniz a po Lukičově gólu se prosadil znovu.

Dvaadvacetiletý Brazilec se v Premier League trefil posedmé, všechny branky dal v posledních sedmi ligových utkáních. Od začátku února nikdo jiný tolikrát neskóroval.

Anglická fotbalová liga – 29. kolo:

Burnley – Brentford 2:1 (10. Bruun-Larsen z pen., 62. Fofana – 83. Ajer), Luton – Nottingham 1:1 (90. Berry – 34. Wood), Fulham – Tottenham 3:0 (42. a 61. Rodrigo Muniz, 49. Lukič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články