Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bulharští fotbalisté vyzvou Dánsko, Arménie hostí Italy

Praha - V dnešním programu fotbalové kvalifikace mistrovství světa se představí také všichni soupeři českého týmu. Úterní protivník svěřenců Michala Bílka Bulharsko se doma utká s Dánskem, v dalším utkání skupiny B se pak vedoucí Itálie představí na hřišti Arménie.

Bulharsko se do třetice představí před svými diváky v Sofii, kde na úvod remizovalo s Itálií 2:2 a pak zdolalo 1:0 Arménii. "Už jsme si dokázali osvojit vlastní herní styl. Požaduji po hráčích jen to, aby ještě zlepšili své výkony a plnili přidělené úkoly. Nechci po nich něco, na co technicky nemají," uvedl trenér Ljuboslav Penev. Dánsko považuje za silného soupeře. "Ve skupině však nejsou žádné slabé týmy, ani Malta. Věřím, že chlapci budou tak obětaví jako v duelech s Itálií a Arménií," řekl bulharský kouč.

Severoevropskému celku při úvodní bezbrankové remíze s Českou republikou chyběl Nicklas Bendtner, který si odpykával trest za nedovolené propagování sponzora na Euru. Vysoký útočník však během hostování v Juventusu odehrál v italské lize jen deset minut a dánská média spekulují o tom, že by ho mohl v sestavě nahradit talentovaný Andreas Cornelius z Kodaně.

Cesare Prandelli v zápase proti Bulharsku
zdroj: Getty Images

Devatenáctiletý střelec, jenž debutoval v A-týmu proti ČR, dal během 12 kol dánské ligy deset branek. Podle o pět let staršího Bendtnera není konkurence v reprezentaci ničím novým. "Každý musí bojovat o místo a já nejsem výjimkou. Je pozitivní, že dostávají šanci mladí hráči stejně jako tehdy my," prohlásil kmenový hráč Arsenalu.

Itálie zatím hledá formu z červnového evropského šampionátu, kde získala stříbro. Po dělbě bodů s Bulharskem zdolala v Modeně outsidera Maltu jen 2:0. Do výběru "Azzurri" se proti Arménii vrací i kontroverzní útočník Mario Balotelli, který na předchozím reprezentačním srazu chyběl kvůli operaci očí.

Rusové přivítají Portugalce

Ve skupině F dojde na souboj zatím stoprocentně úspěšných týmů, které na Euru porazily české mužstvo. Vedoucí Rusko přivítá Portugalsko. Východoevropský tým pod vedením italského kouče Fabia Capella ani v jednom duelu neinkasoval a dohromady nastřílel šest branek.

Za celek z pyrenejského poloostrova bude moci v Moskvě nastoupit kapitán Cristiano Ronaldo. Hvězda Realu Madrid měla po nedělním El Clásiku s Barcelonou problémy s ramenem, ale zranění nebylo tak vážné.

Ve dvou případech se v pátek střetne papírově jasný favorit s jednoznačným outsiderem. Anglie přivítá San Marino, další fotbalový "trpaslík" Andorra se představí v Nizozemsku. Úřadující evropští a světoví šampioni ze Španělska míří do Běloruska.

Program pátečních zápasů kvalifikace MS 2014:

Skupina A:

20:30 (Bělehrad) Srbsko - Belgie,

20:30 (Skopje) Makedonie - Chorvatsko,

20:45 (Cardiff) Wales - Skotsko,

Skupina B:

19:00 (Jerevan) Arménie - Itálie,

20:00 (Sofie) Bulharsko - Dánsko.

Skupina C:

18:00 (Tórshavn) Faerské ostrovy - Švédsko,

18:00 (Astana) Kazachstán - Rakousko,

20:45 (Dublin) Irsko - Německo.

Skupina D:

19:30 (Istanbul) Turecko - Rumunsko,

20:30 (Rotterdam) Nizozemsko - Andorra,

20:30 (Tallinn) Estonsko - Maďarsko.

Skupina E:

19:00 (Tirana) Albánie - Island,

20:30 (Bern) Švýcarsko - Norsko,

20:45 (Maribor) Slovinsko - Kypr.

Skupina F:

17:00 (Moskva) Rusko - Portugalsko,

21:00 (Lucemburk) Lucembursko - Izrael.

Skupina G:

19:30 (Vaduz) Lichtenštejnsko - Litva,

20:15 (Bratislava) Slovensko - Lotyšsko.

20:45 (Pireus) Řecko - Bosna a Hercegovina.

Skupina H:

20:00 (Kišiněv) Moldavsko - Ukrajina,

21:00 (Londýn) Anglie - San Marino.

Skupina I:

17:30 (Helsinky) Finsko - Gruzie,

20:00 (Minsk) Bělorusko - Španělsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články