Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bulharský soupeř Plzně začal sezonu sebejistě

Sofia – Soupeř plzeňské Viktorie pro 4. předkolo Ligy mistrů Ludogorec Razgrad začal novou sezonu v domácí soutěži jednoznačným vítězstvím 4:1 nad Botevem Plovdiv. Bulharský mistr posledních pěti ročníků se utká s Plzní 17. srpna.

Claudiu Keseru z Ludogorce Razgrad se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Proti Botevu sice Ludogorec už v 2. minutě prohrával, ještě do poločasu ovšem stačil nastřílet tři branky. V 9. minutě vyrovnal Brazilec Cicinho, o deset minut později vstřelil druhý gól další brazilský rodák a naturalizovaný Bulhar Marcelinho, minutu před poločasem přidal třetí branku z penalty rumunský útočník Claudiu Keserü. V 53. minutě pečetil skóre další z Brazilců Juninho.

Razgrad patří k nejtěžším soupeřům, uvědomují si v Plzni

Z toho, že jim los přiřknul právě Razgrad, plzeňští fotbalisté ani jejich trenér Roman Pivarník příliš radosti neměli. Bulharský šampion patří podle nich k nejsilnějším protivníkům. "Mají v týmu asi osm Brazilců a další cizince. Ve třetím předkole vyřadili Crvenou zvezdu Bělehrad. Nečeká nás nic snadného, je to jeden z nejtěžších soupeřů, ale určitě budeme bojovat," komentoval soupeře na webu českého mistra kouč Pivarník.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Západočeši po zkušenostech s Karabachem nevědí, zda je velkou výhodou začínat 17. srpna na soupeřově půdě a domácí odvetu hrát o šest dní později. "Sami jsme viděli, jak se ty zápasy mohou vyvíjet. Odveta s našimi diváky v zádech by mohla být výhoda, ale jdeme postupně. Takže těžké hodnotit," soudí Pivarník s tím, že sám to za výhodu nebere. "Chceme vyhrávat všechny zápasy a je jedno, jestli doma nebo venku. Chceme udělat úspěch a potěšit naše fanoušky," dodal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články