Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Buffon vyrovnal Maldiniho rekord a hlásí: Uškodil bych si, pokud bych s fotbalem teď skončil

41 let? To je pouhé číslo. Brankáře Juventusu Turín Gianluigi Buffona stále motivují rekordy a emoce na hřišti, cítí se fyzicky dobře a je přesvědčený, že má stále týmu co dát. Ve středečním 17. kole italské ligy pomohl "staré dámě" k výhře 2:1 na hřišti Sampdorie Janov a byl to jeho 647. zápas v Serii A, čímž vyrovnal maximum někdejšího obránce AC Milán Paola Maldiniho.

Gianluigi Buffon v dresu Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Jonathan Moscrop

"Rekord je vzrušující a je to i důvod, proč pořád hraju. Uvědomuju si, že se spoluhráči stále můžu prožít spoustou krásných emocí, které za to stojí. Hlavní je, že jsme vyhráli a kalendářní rok zakončíme na vrcholu ligy," citovaly klubové stránky Buffona, který 479. ligovým duelem za Juventus překonal jinou klubovou legendu Alessandra Del Piera.

"Bianconeri" vedou Serii A o tři body před Interem Milán, který má k dobru sobotní duel s FC Janov. Juventus čeká o den později finále Italského superpoháru s Laziem Řím. K dalšímu ligovému zápasu nastoupí až 6. ledna proti Cagliari.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus dvěma krásnými góly Ronalda a Dybaly udolal Sampdorii

Na konci ledna oslaví Buffon 42. narozeniny. Konec kariéry přesto nevyhlíží. "Upřímně ho vidím velmi daleko. Nechám to na životě, jakou cestu mi ukáže. Vzhledem k tomu, jak se teď po fyzické stránce cítím, bych sám sobě uškodil, kdybych skončil," prohlásil devítinásobný italský šampion, který se do Juventusu vrátil v létě po roce stráveném v Paris St. Germain.

V brance Juventusu častěji dostává přednost Polák Wojciech Szczesny. Buffon zatím v sezoně nastoupil do sedmi ligových zápasů a jednoho duelu v Lize mistrů. V klubu je ale spokojený.

"Přestože nenastupuju tak často, cítím, že se o mě spoluhráči můžou opřít, že mám velkou zodpovědnost. Musím respektovat to dítě, kterým jsem byl a které ve mně pořád je. Momentálně je správné pokračovat. Jak dlouho? Minimálně do června," konstatoval mistr světa z roku 2006.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články