Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Buffon překonal rekord a Juventus ovládl derby, vyhrála i Neapol

Řím - Až na sklonku kariéry se Gianluigimu Buffonovi podařilo překonat rekord italské ligy v počtu minut bez inkasovaného gólu. Po 974 minutách sice obdržel branku, když Turín skóroval z pokutového kopu, Juventus ale stejně ovládl derby 4:1 a zůstane první. Dařilo se i druhé Neapoli, která po vítězství 3:1 nad Janovem má na lídra ztrátu tří bodů. Inter se v utkání proti AS Řím mohl dotáhnout na svého soupeře a na třetí místo zajišťující Ligu mistrů, na Stadio Olimpico ale jen remizoval 1:1 a zůstává o pět bodů za Giallorossi stejně jako čtvrtá Fiorentina, která remizovala na hřišti Frosinone. 

Gianluigi Buffon
zdroj: imago sportfotodienst

Turínské derby zvládl Juventus s přehledem a po prvním poločase vedl díky Pogbovi a Khedirovi o dvě branky. Krátce po změně stran fauloval Sandro ve vápně Perese a Belotti pokutový kop proměnil. Buffon inkasoval poprvé od 10. ledna. Domácí se v 59. minutě dokonce radovali z vyrovnání, Lópezův zásah ale sudí neuznal pro ofsajd. Dvěma góly následně potvrdil tříbodový zisk hostů Morata, který se na hřiště dostal po půlhodině hry místo zraněného Dybaly.

Osmatřicetiletý Buffon o 45 minut překonal Sebastiana Rossiho, který se zapsal do historie v dresu AC Milán v sezoně 1993/94. O jedenácté čisté konto v řadě dnes Buffona připravil Andrea Belotti gólem z penalty. Juventus zvítězil počtvrté v řadě a prodloužil sérii bez porážky na 20 ligových zápasů a na druhou Neapol má náskok tří bodů.

Lazio Řím poslal do vedení na hřišti AC Milán už v deváté minutě Parolo, který se prosadil hlavou po Bigliově rohovém kopu. O chvíli později ale vyrovnal 14. gólem v sezoně Bacca. Dokonat obrat mohl před přestávkou Bonaventura, z přímého kopu ale nastřelil břevno a Lazio v lize pošesté za sebou remizovalo na hřišti soupeře. Římský celek už v 26. zápase v řadě nedokázal zvítězit na půdě AC Milán, čímž překonal negativní klubový rekord, který dosud činil 25 utkání bez výhry na hřišti Interu v letech 1957 až 1993.

Fotbalisty Neapole v desáté minutě zaskočil záložník FC Janov Rincón, který střelou doprostřed branky otevřel skóre. Domácí následně soupeře zatlačili a z vyrovnání se radovali v 51. minutě zásluhou Higuaína.

V druhé části druhého poločasu se hra vyrovnala a hostům mohl vrátit vedení Cerci, nakonec ale znovu zaúřadoval Higuaín. Argentinský kanonýr vstřelil svůj 29. ligový a celkově 31. soutěžní gól v sezoně, čímž překonal osobní rekordy. V nastavení upravil na konečných 3:1 prvním gólem v dresu Neapole v Serii A střídající El Kaddouri.

Fiorentina se po bezbrankové remíze na hřišti Frosinone vrátila na čtvrté místo o skóre před milánský Inter. Spokojena ale být nemůže, z posledních čtyř zápasů získala pouhé tři body. Poslední Hellas Verona nezvládl důležitý souboj o záchranu a s nováčkem Carpi doma prohrál 1:2. Rozhodující gól dal v 67. minutě Lasagna. Carpi se posunulo na první nesestupovou pozici o skóre před Palermo.

Utkání AS Řím - Inter Milán
zdroj: imago sportfotodienst

Více ze hry v utkání proti Interu měl už v prvním poločase domácí AS Řím. Branka Mohameda Salaha neplatila kvůli ofsajdu a El Shaarawyho tvrdou střelu zlikvidoval Handanovič. Do druhé půle ale vstoupil výrazně lépe Inter. Brozovič poslal za obranu Perišiče a chorvatský útočník se trefil přesně k tyči.

Posledních 20 minut už opět patřilo AS, které se hnalo za vyrovnáním. Ve dvou velkých šancích byl Džeko, do další dobré střelecké pozice se dostal i El Shaarawy, ale mířil těsně vedle. Vyrovnat se podařilo až Nainggolanovi, který v 84. minutě usměrnil ve skluzu do brány nepovedenou střelu Džeka. V závěrečné šanci AS nepřálo štěstí, do cesty střely Salaha se nechtěně vložil Džeko a tečoval ji mimo branku.

Výsledky 30. kola Serie A:

Empoli - Palermo 0:0, AS Řím - Inter Milán 1:1 (84. Nainggolan - 53. Perišič), Atalanta - Boloňa 2:0 (27. Gómez, 45.+1 Diamanti), FC Turín - Juventus Turín 1:4 (48. Belotti z pen. - 63. a 77. Morata, 33. Pogba, 42. Khedira), Frosinone - Fiorentina 0:0, Hellas Verona - Carpi 1:2 (63. Ionita - 42. Di Gaudio, 67. Lasagna), Sampdoria Janov - Chievo 0:1 (24. Meggiorini), Sassuolo - Udine 1:1 (64. Politano - 8. Zapata), Neapol - FC Janov 3:1 (51. a 81. Higuaín, 90.+1 El Kaddouri - 10. Rincón), AC Milán - Lazio Řím 1:1 (15. Bacca - 9. Parolo). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články