Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Buffon oslavil jubileum výhrou, Neapol čeká na vítězství už tři zápasy

Neapol - Brankář vítězného Juventusu Turín Gianluigi Buffon nastoupil ke svému 600. zápasu v soutěži a mohl se svými spoluhráči slavit výhru ve 12. kole italské ligy nad Chievem 2:1. Neapol remizovala 1:1 s Laziem Řím, a nedokázala tak vyhrát ve třetím soutěžním zápase po sobě. Tři góly naopak nasázel Inter Milán, který ale na vedoucí Juventus ztrácí už 13 bodů.

Radost fotbalistů Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zápas v Chievu měl sváteční nádech pro brankáře mistrovského Juventusu Gianluigiho Buffona. Osmatřicetiletý veterán nastoupil ke svému 600. duelu v Serii A. Čisté konto sice italský reprezentant neudržel, se spoluhráči však mohl díky vítěznému gólu Pjaniče oslavit třetí ligovou výhru v řadě.

AS Řím porazil Boloňu 3:0 a dostal se na druhé místo čtyři body za Juventus. O vítězství týmu, se kterým se 24. listopadu v Evropské lize utká Viktoria Plzeň, rozhodl svým prvním hattrickem v profesionální kariéře Mohamed Salah. Egyptský záložník je s osmi góly druhým nejlepším střelcem týmu za desetibrankovým Edinem Džekem. Na porážce Boloni nic nezměnil ani český reprezentant Ladislav Krejčí, jenž odehrál celý zápas. 

Na druhém místě se nachází AC Milán, který zvítězil v Palermu taktéž 2:1. Favorit šel do vedení v úvodu díky trefě Susa, ve druhém dějství vyrovnal Ilja Nestorovski. Důležité vítězství ve stíhacím závodě na vrchol tabulky zařídil až deset minut před koncem střídající Gianluca Lapadula po třech minutách na hřišti.

Úvodních 50 minut zápasu Neapole s Laziem nabídlo několik zajímavých šancí, za domácí se do nadějného zakončení dostali Mertens nebo Insigne, nebyli však úspěšní. V 52. minutě už Neapol slavila, když si slovenský reprezentant Hamšík pohrál s hostujícími obránci a přízemní střelou překonal gólmana Marchettiho. Neapolský kapitán se přímo podílel na třech z posledních čtyř soutěžních gólů týmu: dva dal a na jeden přihrál.

Jenže o 87 sekund později Lazio vyrovnalo, když se podobnou akcí jako Hamšík prezentoval na druhé straně Keita a čtvrtou trefou ve svém desátém zápase sezony vyrovnal svůj gólový účet z celého minulého ročníku. Tlak pak měli spíše domácí, rozhodnout zápas ve svůj prospěch ale nedokázali a Lazio prodloužilo sérii bez porážky už na sedm utkání.

Fotbalisté Interu Milán pod vedením dočasného trenéra Stefana Vecchiho zvítězili nad Crotone 3:0, výsledek se však zrodil až v úplném závěru zápasu. Jeden z protivníků pražské Sparty v Evropské lize sice vstřelil v první půli gól, ten ale nebyl kvůli spornému ofsajdu uznán. Milánský celek se následně dlouho nebyl schopný prosadit a často si jeho nemohoucnost vysloužila od nespokojených tribun pískot.

Nakonec na stadionu Giuseppeho Meazzy mohla propuknout radost, v 84. minutě konečně otevřel skóre Ivan Perišič střelou na zadní tyč. Následně se z penalty prosadil kapitán Mauro Icardi, který ještě ve třetí minutě nastavení z voleje přidal svou druhou branku. V sezoně byla už desátá a dohnal díky ní Edina Džeka z AS Řím v čele tabulky střelců.

Méně se dařilo jinému z celků, které změřily síly s českými zástupci v Evropské lize. Dvojnásobný pokořitel Liberce Fiorentina uhrála pouze remízu 1:1 s janovskou Sampdorií, ačkoliv po prvním poločase vedla díky brance Federica Bernardeschiho. Na její gól odpověděl po hodině hry Luis Muriel. Patrik Schick zůstal pouze na lavičce domácího celku.

FC Turín si spravil chuť po předchozích třech zápasech bez výhry a nováčka Cagliari rozdrtil 5:1. Dvěma góly se na tom podílel Belotti. Turín se ale může pochlubit i dalšími střelci: je jediným klubem italské ligy, z jehož kádru už pět hráčů vstřelilo čtyři či více branek.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

FC Turín - Cagliari 5:1 (2. a 57. z pen. Belotti, 11. Ljajič, 38. Benassi, 51. Baselli - 41. Melchiorri), Neapol - Lazio Řím 1:1 (52. Hamšík - 54. Keita), Pescara - Empoli 0:4 (12. a 44. Maccarone, 23. Pucciarelli, 89. Saponara), Chievo - Juventus Turín 1:2 (66. Pellissier z pen. - 53. Mandžukič, 75. Pjanič), FC Janov - Udine 1:1 (24. Ocampos - 11. Théréau), Palermo - AC Milán 1:2 (71. Nestorovski - 15. Suso, 82. Lapadula), Sassuolo - Bergamo 0:3 (19. Gómez, 24. Caldara, 43. Conti), Fiorentina - Sampdoria Janov 1:1 (37. Bernardeschi - 57. Muriel), Inter Milán - Crotone 3:0 (88. z pen. a 90.+3 Icardi, 84. Perišič), AS Řím - Boloňa 3:0 (13., 62. a 71. Salah)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články