Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Buffon je po roční anabázi v Paříži zpět v Turíně. Juventusu se upsal na jeden rok

Comeback ikonického brankáře Gianluigiho Buffona je realitou. Jednačtyřicetiletý gólman se po sezoně v Paris St. Germain vrátil do Juventusu, kde podepsal roční smlouvu, která mu vynese 1,5 milionu eur (zhruba 38 milionů korun).

Gianluigi Buffon
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

Buffon by měl v Turíně plnit roli brankářské dvojky za Polákem Wojciechem Szczesným. K překonání rekordu v počtu startů v Serii A, jejž s 647 zápasy drží bývalý obránce AC Milán Paolo Maldini, mu schází osm zápasů. Po sezoně by se měl stát členem vedení klubu.

Populární "Gigi" přišel do Juventusu v roce 2001 z Parmy za 52 milionů eur a byl dlouho nejdražším gólmanem fotbalové historie. V italském velkoklubu se vypracoval mezi nejlepší brankáře světa a získal řadu individuálních i týmových trofejí vyjma Ligy mistrů, kde třikrát ztroskotal až ve finále. Rekordman v počtu startů za italskou reprezentaci (176) ovládl se "starou dámou" také čtyřikrát domácí pohár a pětkrát Superpohár.

S PSG vyhrál Buffon ligu a francouzský Superpohár. Ve finále domácího poháru však pařížský celek podlehl po penaltách Rennes a v Lize mistrů vypadl v osmifinále s Manchesterem United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články