Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Budu podporovat Berbra a Libu, hlásí Pelta před volbou výkonného výboru

Praha - Pokud Miroslav Pelta v červnu obhájí post předsedy Fotbalové asociace ČR, rád by se v novém výkonném výboru sešel s bývalým rozhodčím Miroslavem Libou. Dál podporuje také místopředsedu Romana Berbra. Řekl to na valné hromadě Středočeského krajského fotbalového svazu, kde byl Liba podruhé zvolen předsedou.

"Budu podporovat Romana Berbra na místopředsedu. A také budu podporovat Miroslava Libu, aby se stal novým členem výkonného výboru," řekl Pelta.

Liba na podzim 2003 ukončil kariéru rozhodčího, během které odpískal 166 ligových zápasů a přes třicet na mezinárodní scéně. Rovněž se však dostal do odposlechů v korupční kauze kolem Ivana Horníka. Od té doby dělá delegáta FAČR i UEFA.

V roce 2013 poprvé kandidoval do výkonného výboru FAČR, tehdy však odstoupil. Soustředil se na roli šéfa Středočeského kraje a také na práci v komisi pro regionální fotbal, kde podle generálního sekretáře FAČR Rudolfa Řepky patří k lídrům.

Je nám líto, video expirovalo.
Pelta chce do VV FAČR ex-sudího Libu

"Už jsem jednou kandidoval, pak jsem odstoupil, nyní věřím, že tu podporu získám," řekl Liba. "Když mi vyjádřil podporu i pan Pelta, byl by hřích to nevyužít. Budu kandidovat. Jako největší kraj v hnutí si Středočeský kraj zaslouží mít ve výboru zastoupení. Problémy jsou ve všech krajích podobné a budu se snažit v maximální míře podporovat regionální fotbal. Budu se o to prát," slíbil poté, co byl jednomyslně zvolen předsedou Středočechů.

Regiony jako priorita

Podporu regionů si za jeden ze svých cílů v případě znovuzvolení dává i Pelta. "Chci finančně posilovat kraje, aby i malé kluby mohly přivést trenéry s licencí a vše se zlepšovalo od základny," sdělil Pelta v projevu.

FAČR se navíc zamlouvají projekty, které středočeský fotbal dělá. Zejména záměr popularizovat fotbal na vesnické úrovni v rámci projektu "Dneska první liga", kdy se zápasy v Tišicích, Kondraci a Sokolči hrály s organizací podobnou nejvyšším soutěžím včetně reklam, televizních kamer, rozhovorů a akcí pro fanoušky.

FAČR na to reaguje a připravuje projekt, který regionální fotbal dostane do vysílání České televize. "Není možné, aby lidi chodili na fotbal a odcházeli naštvaní. Chci, aby byli spokojení. A z těchto zápasů lidé odcházeli šťastní, i když domácí tým vždy prohrál," dodal Liba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články