Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Budoucnost Sáncheze v Arsenalu je nahnutá. Chci hrát Ligu mistrů, naznačil plán

Londýn – Zatímco v otázce budoucnosti Mesuta Özila pro fanoušky Arsenalu před pár dny přišly pozitivní zprávy, u další hvězdy Alexise Sáncheze to už tak růžové není. Chilskému křídelníkovi po této sezoně končí u Gunners smlouva a pro domácí média naznačil, že by kvůli absenci londýnského celku v Lize mistrů během léta rád změnil působiště.

Sport
zdroj: ČT4

V kádru Arsenalu není v současnosti asi klíčovějšího hráče, než je právě Alexis Sánchez. Osmadvacetiletá hvězda jen v loňském ročníku nasázela 29 branek a její výkony často rozhodovaly o úspěchu a neúspěchu Londýňanů.

Spojení pátého celku poslední sezony anglické ligy a chilského reprezentanta však možná brzy skončí. Za vším je právě umístění, které Arsenalu pro letošní ročník nezajistilo účast v Lize mistrů, ale pouze základní skupinu Evropské ligy.

To se Sánchezovi nelíbí. Arsenal sice přes léto přivedl francouzského kanonýra Alexandra Lacazetta z Lyonu, který by měl vylepšit střeleckou potenci týmu, levý kraj obrany vyztužil Sead Kolašinac a setrvání slíbil i Mesut Özil. Ani posilování ale Chilana zatím nepřesvědčilo, aby v Londýně zatím prodloužil smlouvu, která mu končí v létě 2018.

"Já už jsem své rozhodnutí učinil, teď vše záleží na Arsenalu. Musím počkat na oznámení, co chtějí. Mým cílem je každopádně hrát a vyhrát Ligu mistrů. Sním o tom od té doby, co jsem byl malý kluk," naznačil pro chilská média během charitativního mládežnického turnaje v domovské Tocopille, kam by mohly směřovat jeho další kroky.

Sánchez, který do Arsenalu přišel v roce 2014 z Barcelony, si Ligu mistrů zahrál každou sezonu právě od přesunu do katalánského gigantu v roce 2011. Pokud by tak zůstal v Arsenalu, jeho série v nejprestižnější klubové soutěži by skončila.

Manažer Gunners Arséne Wenger však stále věří, že se s chilskou hvězdou ještě dokáže domluvit. Sánchezovi nabízí prodloužení kontraktu s platem 250 000 liber týdně, podle spekulací chce ale hvězdný křídelník cifru kolem 400 000.

"V současnosti nemáme s hráčem moc co řešit. Mluvili jsme spolu prostřednictvím zpráv a bylo to velmi pozitivní. Moje myšlenky jsou vždy pozitivní," prohlásil v otázce budoucnosti Sáncheze Wenger.

Pravdou ale je, že pozice Arsenalu není úplně ideální. Sánchezovi v klubu končí po sezoně smlouva, tudíž v případě neprodloužení kontraktu by Londýňanům hrozilo, že o bývalého hráče italského Udinese přijdou další léto bez náhrady.

Kolem hvězdného střelce se navíc motají movití zájemci. Do svého kádru by ho rád získal Manchester City nebo PSG, pro které není větším problém dát hráči na platu, co se si přeje.

Následující týdny tak budou v otázce pokračování Sáncheze hodně horké a v Arsenalu nebudou mít klidné spaní.

Zdroj
ČT sport, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články