Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovicím stačila na Znojmo jediná branka, Žižkov se probral s Vítkovicemi

České Budějovice - Hráči Českých Budějovic zvítězili nad Znojmem a posunuli se do čela Fotbalové národní ligy. K výhře Jihočechům stačil jediný gól, který vstřelil Jindřich Kadula. Hráči Sigmy Olomouc se po sestupu dočkali konečně prvního vítězství, když po předchozích třech remízách porazili Vlašim 1:0. O tři body však museli bojovat do poslední minuty. Výhru zaznamenal i Žižkov, který 3:0 porazil Vítkovice.

Radost žižkovských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Byly dvě možnosti - buď gólmana prostřelit, nebo to zkusit technicky. Rozhodl jsem se pro tu první variantu, protože jsem si věřil," říkal po utkání českobudějovický střelec Kadula. Znojmu mohl k bodu pomoci Holub, ale netrefil a jeho tým tak prohrál na jihu Čech 0:1. O tři body však museli bojovat do poslední minuty.

Olomouc už nutně potřebovala bodovat naplno, ale s Vlašimí se trápila v koncovce. Dočkala se až v poslední minutě, kdy Sigma domácí zatlačila a Štěrba hlavou zařídil důležité vítězství. Naopak Vlašim na první úspěch stále čeká.

V Ostravě zazářila letní posila Nerad. Odchovanec Bohemians se postaral o obě branky Baníku. Hosté snížili až v nastavení zásluhou Byrtuse.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovice jsou nově v čele FNL

Traoré dal dva góly a pak se nechal vyloučit

Dvě branky vstřelil také Traoré z Táborska, který zařídil výhru 3:2 nad Třincem. V poslední minutě ale stihl dostat i červenou kartu.

Kontakt s Ostravou a Českými Budějovicemi ztratila Opava, která doma jen remizovala 1:1 s Ústím nad Labem. Vedla po gólu Zapalače, ale čtvrt hodiny před koncem udělal chybu brankář Fendrich, po centru mu vypadl míč a Pouček srovnal.

Žižkov vyhrál poprvé v sezoně

Až ve čtvrtém kole vyhráli hráči Žižkova, kteří porazili Vítkovice 3:0. Všechny branky přitom vstřelili v samotném závěru utkání. V 82. minutě se prosadil Jiří Pimpara, v 89. Vojtěch Gebert a ve třetí minutě nastavení Jakub Urbanec. Žižkov si připsal první vítězství v novém ročníku a také poprvé udržel čisté konto. Naopak Vítkovice vyšly už podruhé střelecky naprázdno a zaznamenaly druhou porážku ze tří dosavadních utkání.

Výsledky 4. kola Fotbalové národní ligy:Pardubice - Sokolov 1:1 (1:1), Ostrava - Frýdek-Místek 2:1 (1:0), Prostějov - Varnsdorf 0:1 (0:0), Táborsko - Třinec 3:2 (2:1), Vlašim - Olomouc 0:1 (0:0), Opava - Ústí nad Labem 1:1 (1:0), České Budějovice - Znojmo 1:0 (1:0), Viktoria Žižkov - Vítkovice 3:0 (0:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články