Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Budějovice hledají trenéra, ale Kotrba zatím zůstává

České Budějovice – Vedení fotbalistů Českých Budějovic hledá nového trenéra. Podle vyjádření výkonného ředitele Dynama Radima Šupky by to měl být kouč, který není nijak spjatý s klubem. Mužstvo však zatím stále vede současný kouč Jiří Kotrba. Jihočeši jsou po pěti kolech první ligy bez bodu.

Ilustrační foto

"Úkolem vedení klubu je nalézt trenéra v co nejkratším časovém horizontu tak, aby mohl převzít mužstvo ihned v prvním týdnu reprezentační přestávky," řekl Šupka. "Pokud by se nám však nepodařilo nového trenéra najít, Jiří Kotrba by i nadále zůstal ve své funkci," dodal. Podle něj klub v nejbližších dnech oznámí, zda se mu podařilo získat nástupce Kotrby, jenž je zároveň i generálním manažerem Dynama. Šupka nechtěl prozradit, kolik možných kandidátů klub oslovil.

V médiích se však objevily spekulace, že České Budějovice jednají se současným generálním sportovním manažerem Sparty Jozefem Chovancem. "Žádné konkrétní jméno zatím sdělit nemůžeme. Chceme vše oznámit jen v případě, když se nám nového trenéra skutečně povede získat," uvedl Šupka.

K možné změně na místě kouče donutila vedení bilance mužstva. To vedle toho, že v pěti kolech nezískalo ani bod, inkasovalo nejvíce gólů ze všech prvoligových celků (17). Jihočeši jsou momentálně na předposlední pozici, v tabulce je pod nimi pouze Baník Ostrava, s kterým se České Budějovice utkají v příštím kole. Kotrbův tým naposledy podlehl v neděli doma Jablonci 1:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články