Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Brücknera nahradí u rakouských fotbalistů Constantini

Vídeň - Nástupcem Karla Brücknera u rakouské fotbalové reprezentace je Dietmar "Didi" Constantni. S třiapadesátiletým koučem, jenž už národní tým v 90. letech dvakrát krátce trénoval, se vedení národního svazu dohodlo na okamžitém převzetí funkce.

Rakouská reprezentace tak byla bez hlavního kouče oficiálně dva dny. V pondělí totiž svaz oznámil, že se s Brücknerem dohodl na ukončení spolupráce, i když podle českého kouče došlo k dohodě už o týden dřív. 

Constantini byl vysněným kandidátem nového prezidenta svazu Lea Windtnera, jenž byl oficiálně do funkce potvrzen v sobotu. Rakouskou ligou ostřílený kouč se stal trenérem reprezentace poprvé na plný úvazek, v letech 1991 a 1992 byl dvakrát povolán jako dočasný kouč. Národní tým vedl ve třech zápasech s bilancí jedna remíza a dvě prohry.

Didiho asistentem bude Zsak

Asistentem Constantiniho, jenž v rakouské lize trénoval například Austrii Vídeň, Pasching, Linec nebo Innsbruck, bude dosavadní kouč reprezentační jednadvacítky Manfred Zsak. Na jeho místo se posune Andreas Herzog, který byl asistentem jak Brücknera, tak jeho předchůdce Josefa Hickersbergera. Brücknerův asistent Ján Kocian skončil u A-týmu úplně.

Rakouský národní tým pod Constantiniho vedením čeká 1. dubna vstup do jarní části kvalifikace mistrovství světa v zápase proti Rumunsku. Po jedné výhře, remíze a dvou porážkách mají bývalí Brücknerovi svěřenci na 3. až 5. místě tabulky čtyři body stejně jako Rumunsko a Francie, které však sehrály o zápas méně.

Vizitka Dietmara Constantiniho:

Datum a místo narození: 30. května 1955, Innsbruck

Hráčská kariéra (výběr): LASK Linz, SPG Raika Innsbruck, Kavala, FC Union Wels, Favoritner AC, Wiener Sportclub

Trenérská kariéra (výběr): FC Tirol Innsbruck, 1. FSV Mainz 05, FK Austria Wien, FC Kärnten, FC Superfun, reprezentace Rakouska

                                                                  zdroj: Wikipedia

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články