Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Brückner: Snídával jsem do jedné, teď je to zase docela frmol

Praha - Za čtyřicet let trénování byl Karel Brückner málokdy dojatý, ovšem když nyní vstoupil do Síně slávy Fotbalové asociace ČR, dojetí se neubránil. Legendární reprezentační kouč totiž nečekal, že se jako trenér někdy dostane do společnosti velikánů českého fotbalu v čele s Josefem Masopustem, Ivem Viktorem či Antonínem Panenkou.

Karel Brückner s Tomášem Rosickým
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Bylo to silné. Já nebývám moc často dojat, ale tentokráte jsem byl. Dostat se mezi takovou elitu je pocta. Je to úžasné," řekl Brückner. "Asi jsem to dostal za svou houževnatost a vytrvalost a neodbytnost," dodal.

Podobného názoru je prý i Brücknerova manželka. "Říkala mi, že mi to dávají proto, abych se stal legendou a už dal konečně pokoj a nijak se neangažoval. No tak jsem se teď začal znovu angažovat," připomněl Brückner, že se připojil k národnímu týmu jako konzultant trenéra Pavla Vrby. "To je pro mě vhodná pozice, protože mohu předávat své zkušenosti a postřehy," doplnil.

Připustil však, že mu nová pozice nabourala denní režim, na který si v posledních letech bez fotbalového angažmá zvykl. "Musím přestat být důchodcem na plný úvazek. Byl jsem zvyklý spát do dvanácti, do jedné snídat, pak dělat drobné domácí práce, jako je výměna žárovek či baterek v ovladači. A dnes to byl kvůli reprezentačnímu srazu docela frmol," prohlásil čtyřiasedmdesátiletý trenérský matador.

Věří však, že si na nový rytmus rychle zvykne. "Já se cítím pořád mladý, takže nepotřebuji omlazovat. Restartovat se na národní tým nebude problém," dodal. Brückner se trénování věnuje od 70. let. Prošel Olomoucí, Prostějovem, Brnem, Žilinou, Vítkovicemi, Drnovicemi, Interem Bratislava a od roku 1998 se soustředil na reprezentační fotbal. S jednadvacítkou získal stříbro na ME 2000, následně sedm let vedl seniorskou reprezentaci, s níž hrál semifinále ME 2004 a postoupil i na MS 2006. V roce 2008 zamířil k rakouskému národnímu týmu.

"Právě díky panu Brücknerovi jsem zažil debut u národního týmu. Ve dvaceti letech mi věřil, že jeho práci nepokazím. I kvůli němu jsem dnes mohl převzít další ocenění," dodal fotbalista roku 2013 Petr Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistou roku 2013 se stal Petr Čech
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články