Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brno zaplatí za fanoušky sto tisíc a hrozí mu zavření stadionu

Praha – Moravské derby Brno – Ostrava mělo dohru u disciplinární komise fotbalové ligy. Zbrojovka Brno zaplatí za řádění části svých příznivců v úvodním kole ligy pokutu 100 tisíc korun. Disciplinárka tak ocenila porušení povinností pořádajícího klubu: pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky a potyčky příznivců. K tomu má Zbrojovka podmínečně uzavřený stadion na jedno utkání se stejně dlouhou zkušební dobou.

Zákrok policie proti fanouškům v zápase Brno - Ostrava
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Václav Šálek

"Profesionální fotbal nemůže připustit situaci, kdy se domácí fanoušci pokusí napadnout hostující fanoušky a používají přitom pyrotechniku," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Richard Baček. "I přes vysokou rizikovost takového chování je výše uložené pokuty na samé dolní hranici a to s přihlédnutím k ostatním aspektům pořadatelského zabezpečení utkání," dodal.

Disciplinárka také zahájila řízení se záložníkem Brna Janem Polákem, protože v přípravném duelu s Kayserisporem udeřil protihráče.

Traoré má stop na jeden zápas

Komise rovněž zastavila činnost na jedno utkání zlínskému záložníkovi Ibrahimu Traorému kvůli vyloučení po dvou žlutých kartách v prvním ligovém kole v Liberci. Moravský celek dostal pokutu 25 tisíc korun za použití pyrotechniky fanoušky v česko-slovenském Superpoháru se Slovanem Bratislava, a asistent zlínského trenéra Jan Somberg musí za nevhodné chování k rozhodčímu zaplatit 15 tisíc korun a dva zápasy nesmí na lavičku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články