Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno vydolovalo z teplických Stínadel cennou remízu 1:1

Teplice - Třetí gól Martina Filla v letošní sezoně nakonec nezajistil Teplicím vítězný vstup do jarní části. Ve 34. minutě totiž zamířil do vlastní branky Tomáš Vondrášek a stanovil konečný výsledek 1:1. Domácím tak i nadále patří šesté místo, brněnská Zbrojovka poskočila o skóre na dvanáctou pozici. 

Od úvodního hvizdu se hrál zajímavý fotbal ve svižném tempu. Prvních dvacet minut však nebyly k vidění výraznější šance. Nicméně když přišla první, Stínadla explodovala nadšením. V 21. minutě téměř od půlící čáry našlápl vstříc brněnské brance Fillo, nechal za sebou laxně bránícího Ashiru a podél vybíhajícího Melichárka otevřel skóre.

První zásah v jarní části ovšem domácím paradoxně příliš nepomohl. Hosté hru vyrovnali a krátce po půlhodině vyrovnali. Zhruba z 25 metrů zahrával přímý kop Zavadil, brankář Grigar jej vyrazil pouze pod nohy dobíhajícího obránce Vondráška, který nešťastně v pádu zamířil do vlastní sítě.

Od té doby se Zbrojovka soustředila výhradně na defenzivu a střeleckých příležitostí ubylo. Až deset minut po přestávce chladnokrevně zakončoval Vaněček, ale druhý gól neplatil kvůli ofsajdu. Více už hosté svěřencům Daniela Šmejkala nepovolili a odvezli si desátou remízu v ligovém ročníku.

17. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)

Branky: 21. Fillo - 34. vlastní Vondrášek. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Peřina. ŽK: Šušnjar - Ashiru, Šural. Diváci: 2516.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Fillo (76. Vachoušek), Levakovič, Kučera, Hyčka (46. Nivaldo) - Hora (85. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil (90.+1 Krejčí), Polák - Litsingi (88. Lutonský), Škoda, Ashiru - Řezníček. Trenér: Habanec.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsem trochu zklamán, byl to typický zápas na začátek sezony. Vedli jsme, ale dostali jsme hrozně lacinou branku. Trochu nám chyběla odvaha, přitom hráči tam nechali všechno. Doufám, že se to v dalších zápasech uvolní, bylo to trochu nervózní a svázané. Hyčku jsme střídali z taktických důvodů, chtěli jsme dostat do hry Nivalda, který je ve hře do plných lepší. Pracoval jinak velmi dobře, velmi dobrý výkon odvedl i Šušnjar."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "V prvním poločase jsme byli častěji na míči, ale udělali jsme velkou chybu a inkasovali. Poté zase se štěstím vyrovnali. Druhá půle už byla více brejková. Spojil se tam (při inkasovaném gólu) nedůraz a nekomunikace, mělo to být přebrané jinak. Byla to taková spojená nádoba. Mrzí mě, co se s Hyčkou stalo. Myslím, že jako trenér, který ho vytáhl do velkého fotbalu, jsem si zasloužil lepší komunikaci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články