Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brno v jihomoravském derby zdolalo Znojmo a opustilo sestupové příčky

Brno – Souboj dvou jihomoravských celků zespodu tabulky ovládlo Brno, které zdolalo nováčka ze Znojma po brankách Paška a Frejlacha 2:0. Zbrojovka tak při domácí premiéře nového kouče Václava Kotala ukončila sérii šesti proher. Naopak Znojmo prodloužilo své čekání na první ligové vítězství a v posledních čtyřech zápasech nevstřelilo branku.

 

Slavící hráči Zbrojovky Brno
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

V brněnské sestavě nahradil zraněného dirigenta hry Zavadila Frejlach, kouč Znojma Kalvoda sáhl k více změnám. Na hrotu se objevil Reljič a zkušený Heinz se stáhl do středové řady.

Herní kvalita v úvodních minutách korespondovala s postavením obou týmů v tabulce. Akcím chyběl tah na branku a dlouho zůstal jediným vážnějším momentem střelecký pokus domácího středopolaře Fischera, míč ale stačil Drobisz vyrazit.

O něco aktivnější však byla domácí Zbrojovka, která za to byla odměněna ve 25. minutě. Na Glaserův přímý kop z pravé strany si naskočil Pašek a hlavou poslal Brňany do vedení. Na nepříznivý stav sice Znojmo zareagovalo snahou o otevřenější hru, ale vyneslo to hostům jedinou šanci. Těsně před přestávkou Okleštěk po sólovém útoku netrefil branku.

Po přestávce se výkon Znojma výrazně zlepšil, ofenzivní aktivitu rozhýbal střídající Crnkič. Brno se ale tlaku soupeře ubránilo a hrozilo častými protiútoky do otevřené obrany.

V 54. minutě se domácí mohli radovat z dvoubrankového vedení. Frejlach se opřel do míče z 25 metrů, střelu nešťastně tečoval obránce Mudra a balon doplachtil za záda brankáře Drobisze.

Po získání dvoubrankového náskoku se domácí zatáhli do defenzivy a přenechali iniciativu soupeři. Znojmo ale několika zahozenými slibnými šancemi potvrdilo, že koncovka je největší slabinou týmu.

Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)

Branky: 25. Pašek, 54. Frejlach. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Hock. ŽK: Markovič - Reljič. Diváci: 4 381.

Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Buchta - Fischer - Pašek (71. Přerovský), Glaser (83. Hyčka), Frejlach, Skalák - Markovič (82. Kroupa). Trenér: Kotal.

Znojmo: Drobisz - Mudra, Jonov, Odehnal, Cihlář - Lacko, Hnaníček (74. Hrošovský) - Helísek (46. Crnkič), Heinz (56. Nepožitek), Okleštěk - Reljič. Trenér: Kalvoda.

Václav Kotal (Brno): "Utkání bylo velmi důležité, neboť se hrálo o poslední místo v tabulce. Jsem rád, že se nám tuto hrozbu podařilo odvrátit. Byli jsme v úvodu nervózní, postupně jsme ale byli lepším týmem a vypracovali si více příležitostí. Naštěstí soupeř nevyužil v závěru poločasu šanci na vyrovnání. Po změně stran byla Frejlachova branka po tečované střele odměnou za naši aktivitu. Po hráčích jsem chtěl, aby zakončovali akce ze střední vzdálenosti. V hektickém závěru šel soupeř do rizika, podařilo se nám ale čisté konto ubránit."    

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Hodnocení našich proher je už obehraná písnička. Řekneme si, že chceme hrát aktivně a útočně. Deset minut náš výkon vypadal, že bychom přání mohli potvrdit. Potom jsme však opět zajeli do starých kolejí. Byli jsme ustrašení, bojácní. A dostali jsme ránu v podobě inkasované branky, když jsme po trestném kopu nepokryli soupeře. Ve druhém poločase jsme opět honili výsledek. Ovšem tečovaná střela zapadla za Drobiszova záda a potom se už od nás odvrátilo štěstí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články