Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brno strašilo Budějovice, ale lídr se včas probral a udržel náskok před Jihlavou

Šokující poločas v Českých Budějovicích skončil v 19. kole druhé ligy dvěma brněnskými góly v domácí brance. Vedoucí celek ale po přestávce dokázal zápas otočit a vyhrál 3:2. Jihlava rozhodla o výhře 1:0 nad Sokolovem už ve druhé minutě, kdy se trefil Klíma. Vysočina ztrácí z druhého místa na Budějovice dál čtyři body. Třetí místo drží Hradec, který dal doma tři góly Prostějovu. Čtvrtý Varnsdorf uhrál s Vítkovicemi jen remízu a ztrácí tři body. První bod na jaře zaznamenala Chrudim, která remizovala s Pardubicemi 1:1. Ze Žižkova si tři body za vítězství 1:0 odváží Ústí nad Labem. 

České Budějovice byly od začátku šlágru dvou bývalých ligových týmů aktivnější, ale v první půli šlo Brno během čtyř minut do dvoubrankového vedení. Nejprve se ve 29. minutě Šumberova střela odrazila od tyče do zad domácího gólmana a od něj do sítě a poté se tvrdou ranou prosadil Škoda.

Po pauze ale Dynamo předvedlo velký obrat. V 55. minutě po rohu snížil Havel, po hodině hry pak nejprve hostující Magera z penalty trefil tyč a v 70. minutě naopak z pokutového kopu na druhé straně nezaváhal střídající Táborský. V 76. minutě po rohu dokonal otočku Ledecký, který si upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže. Dynamo zvítězilo v druhé lize pošesté za sebou a udělalo další výrazný krok k vysněnému návratu mezi elitu.

Fotbalisty Hradce poslal do vedení ve 12. minutě Vlkanova po rohu, na začátku druhé půle zvýšil Durdevič z dorážky. Naděje hostů ještě klesly v 71. minutě, kdy byl Punčochář vyloučen po druhé žluté kartě. Oslabeného soupeře pak v závěru ještě potrestal třetím gólem střídající Zorvan ranou pod břevno. Východočeši protáhli druholigovou sérii bez porážky na šest utkání. Trápící se Prostějov ve FNL prohrál posedmé za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Č. Budějovice - Brno

Čtvrtý Varnsdorf na svém hřišti jen remizoval 0:0 s Vítkovicemi. Domácí sice měli převahu, ale nedokázali překonat výborného brankáře Květoně. V 63. minutě kouzlo vítkovického gólmana nezrušil ani kapitán Rudnytskyy z penalty. Varnsdorf doma potřetí za sebou nezvítězil a nedal gól. Vítkovice podruhé za sebou uhrály bezbrankový výsledek.

Jediný gól padl na stadionu Viktorie po hodině hry. Procházka se prodral mezi dvěma obránci a překonal brankáře Hrubeše. Žižkov mohl srovnat v 79. minutě, ale střídající Hejný hlavičkoval těsně nad břevno. Trápící se Pražané prohráli osmý z posledních devíti utkání v soutěži.

Jihlavě se proti Sokolovu dokonale povedl začátek a už ve druhé minutě skóroval Klíma po Preislerově přihrávce. Po hodině hry Machuča mohl přidat pojistku, ale velkou šanci zahodil. Na druhé straně domácí podržel gólman Veselý proti Vávrově střele. V závěru Klíma ještě trefil tyčku sokolovské branky. Vysočina tak prodloužila sérii bez porážky na pět utkání, desátý Sokolov na jaře i potřetí prohrál.

Pardubičtí začali v Chrudimi lépe a v 17. minutě Čelůstkovu standardku zakončil Fousek. Pátý tým tabulky ale pojistku nepřidal a v závěru o vítězství nad východočeským rivalem přišel. V 82. minutě střídající Kopecký proměnil penaltu za ruku náhradníka Černého. Pardubice remizovaly ve třetím z posledních čtyř kol.

Premiérový jarní bod si připsal také jedenáctý Třinec po výsledku 1:1 se sousedem v tabulce Znojmem. Domácí poslal do vedení ve 24. Omasta šťastnou dorážkou. Třineckého brankáře Bártu ve 36. minutě po rohu překonal Dramé. Slezanům pak na začátku druhé půle pomohlo štěstí při tyčce Beganoviče.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 3:2 (0:2)
Branky: 55. Havel, 70. Táborský z pen., 76. Ledecký - 29. Šumbera, 33. Škoda. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Staněk, Helešic - Růsek, Škoda, Šural. ČK: 86. Šural. Diváci: 4214.

MFK Chrudim - FK Pardubice 1:1 (0:1)
Branky: 82. Kopecký z pen. - 17. Fousek. Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Petřík. ŽK: Sixta, Sulík, Drahoš - Solil, Tischler, Jeřábek. Diváci: 1956.

Fotbal Třinec - 1. SC Znojmo 1:1 (1:1)
Branky: 24. Omasta - 36. Dramé. Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Batík. ŽK: Lupták, Bedecs, Klec, Kušnír - Kunca, Avdič. Diváci: 436.

Vysočina Jihlava - Baník Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 2. Klíma. Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Lakomý. ŽK: Tijani, Preisler, Chlumecký, Veselý - Hlavatý, Vávra. Diváci: 894.

Viktoria Žižkov - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 60. Procházka. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Antl, Opluštil (oba Žižkov). Diváci: 1113.

FC Hradec Králové - 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)
Branky: 12. Vlkanova, 55. Durdevič, 82. Zorvan. Rozhodčí: Klíma - Pochylý, Mojžíš. ŽK: Zapletal, Pančochář, Vošahlík, Polák (všichni Prostějov). ČK: 71. Pančochář. Diváci: 1190.

FK Varnsdorf - MFK Vítkovice 0:0
Rozhodčí: Cieslar - Leška, Dohnálek. ŽK: Barac - Pašek, Januška, Vasiljev, Motyčka. Diváci: 850.

Sellier & Bellot Vlašim - MAS Táborsko 2:3 (0:2)
Branky: 52. Selemani, 74. Šabanov - 6. vlastní Červak, 14. Toutou Mpondo, 90.+2 Valenta. Rozhodčí: Ginzel - Pospíšil, Melichar. ŽK: Červak, A. Kučera - De Almeida. Diváci: 720.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články