Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Brno je dál bez bodu, se Slavií prohrálo 2:3

Brno - Fotbalisté Slavie Praha porazili v předehrávce čtvrtého kola první ligy v Brně domácí Zbrojovku 3:2, i když v prvním poločase prohrávali už 0:2. Hosté však díky gólům Jaroslava Černého, Kisela a Lukáše Jarolíma utkání na půdě posledního týmu tabulky otočili a v Brně vyhráli po pěti porážkách a pěti letech. Poražený celek je nadále bez bodu.

Trenér Slavie Jarolím nechal překvapivě pouze na lavičce střelce Vlčka a zařadil na hrot útoku jen devatenáctiletého Horu. Na výkonu Brňanů nebyl navzdory třem porážkám znát stres. Vsadili na agresivitu v osobních soubojích, napadali soupeře hned po ztrátě míče a snažili se o útočnou hru. Pražané spíše vyčkávali na chybu protivníka, zaměřili se hlavně na kombinaci ve středu pole a jediným vážnějším náznakem ofenzivního pojetí byla Kiselova střela z hranice trestného území, která však minula cíl.

Po dvaceti minutách domácí fotbalisté poprvé udeřili. Polách poslal z pravé strany centrovaný míč před branku, Vaniak po nedorozumění s obránci jej stačil v pádu pouze zasáhnout tak, že ho odrazil před sebe. Nejblíže k míči byl Kalabiška, který jej pohotově levačkou poslal do odkryté branky. Nedlouho potom domácí ještě zvýšili. Centrovaný míč zastavil hrudí Rabušic přímo před kopačku Střeštíka, na jehož ostrou střelu bez přípravy přesně k tyči nestačil Vaniak vůbec reagovat.

Obrat Slávistů začal Černý

I pak se Brňané snažili o útočnou hru. Slavia se vzpamatovala až v závěru poločasu. Domácí zadáci sice stačili ve 41. minutě srazit první střelu Jaroslava Černého, k němuž se ale odrazil míč zpět a jeho mnohem přesnější opakovaný pokus skončil v síti.

Trenér Jarolím se o přestávce odhodlal hned ke dvěma změnám. Útočníka Horu nahradil zkušený Vlček a ve středu pole nevýrazného Belaida vyměnil Lukáš Jarolím. Tah vyšel dokonale, Slavia hrála najednou mnohem jednodušeji s přímočarým tahem na branku. V 53. minutě nejlepší letošní střelec Slavie Kisel hlavou vyrovnal, když Vlček šikovně odclonil obránce Trousila.

Šokovaní Brňané zcela vypadli z role. Ztráceli míče a jejich defenzivní hra postrádala organizaci. O pět minut později po kolmé přihrávce Jaroslava Černého unikl po pravé straně Vlček a z jeho zpětné přihrávky se střela Lukáše Jarolíma odrazila od břevna do sítě. V poslední čtvrthodině si odbyl v brněnském dresu soutěžní premiéru Srb Kovačevič, který se dostal do dvou vyložených šancí. Při první v pádu trefil pouze tyčku a ve druhé rovněž z bezprostřední blízkosti minul cíl. V poslední minutě ještě Oklešťkovu střelu zastavil na brankové čáře Milan Černý. I když se Brno snažilo útočnou hrou o zvrat, na první bod v sezoně nedosáhlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články