Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brno i Sparta budou v dohrávce hledat cestu z krize

Brno - Využít domácího prostředí k ukončení vleklé krize chtějí fotbalisté Zbrojovky Brno v dohrávce sedmého kola první ligy s pražskou Spartou. Brňany nečeká snadný úkol, neboť v předchozích čtyřech vzájemných duelech uhráli s tímto soupeřem jediný bod. Navíc se tým trenéra Karla Večeři dostal po prohře 0:3 v Olomouci opět do psychické krize. Sparta na tom není o mnoho lépe, zatím získala pouze devět bodů a propadla i v kvalifikaci Ligy mistrů s Žilinou. Hrát se začne v 18:00, zápas v přímém přenosu vysílá ČT2 a SportŽivě.cz.

"Situace Sparty není ideální, ale naše je ještě horší. Získali jsme pouze tři body a musíme řešit především naši situaci," uvedl kouč Večeřa. "Nemůžeme se srovnávat s Žilinou, která má zcela jiný tým. Ale ukázali jsme proti Slavii, že umíme hrát dobrý fotbal. Doplácíme na chyby," tvrdí Večeřa.

Trenér Brna po nevydařeném ligovém startu přebudovává tým za pochodu. Polovina hráčů je jiná než v úvodu soutěže. "K úspěchu nyní potřebujeme kromě bojovnosti hlavně trpělivost," dodal Večeřa.

Sparta se také trápí a k vrcholné formě má hodně daleko. "Každý další zápas je pro nás v momentální situaci zásadní. Dohrávka v Brně má proto nejvyšší stupeň důležitosti," prohlásil kouč obhájce mistrovského titulu Jozef Chovanec.

"Myslíme na to, že se budeme chtít odměnit našim fanouškům za to, jak při nás stále stojí. Navíc jsme na začátku sezony nabrali bodovou ztrátu na čelo tabulky, teď musíme začít toto manko stahovat, prezentovat se jinak a zvítězit," dodal Chovanec. Ten má stále potíže i s rozsáhlou marodkou letenského týmu, kterou opustil pouze Kamil Vacek.

Předpokládané sestavy:

Brno: Lejsal - Dřížďal, Hudec, Červinek, Husár - Michálek, Dostálek, Polách, Kalabiška - Rabušic, T. Došek.

Sparta: Blažek - Adiaba, Hoheneder, Řepka, Krob - Kladrubský - Sionko, Matějovský, Vachoušek, Krejčí - Wilfried.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články