Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Brno hledá po zpackaném ligovém startu posily

Brno - Fotbalisté Zbrojovky Brno hledají po nevydařeném ligovém startu posily, které by jim pomohly vybřednout z krize. Po třech kolech jsou s nulou bodů na kontě a nelichotivým skóre 1:7 na samém chvostu ligové tabulky. Po dnešní schůzce má však vedení klubu plán jen v obecné rovině, konkrétní kroky by měly přijít v nejbližších dnech. "Navrhl jsem, jak situaci řešit. Po zítřejších pohárových zápasech chceme vstoupit do jednání," uvedl trenér a sportovní ředitel Karel Večeřa. Schůzky se zúčastnili ještě předseda představenstva Karel Jarůšek a generální ředitel společnosti Pavel Mokrý.

Večeřa vidí největší slabinu na pravé straně obrany a zálohy. "Nemáme klasického pravého krajního hráče. Uvažujeme o výměně nebo hostování," uvedl Večeřa. Podle něj jsou i po začátku sezony na fotbalovém trhu vhodní hráči. "Některé kluby se chtějí zbavit po začátku sezony fotbalistů, kteří nenašli uplatnění v jejich týmu. Případně zužují kádry. Manažeři stále nabízejí hráče, kteří hledají uplatnění," řekl Večeřa.

Večeřa: Dostaneme gól a tým zapomíná hrát svou hru

Brněnský kouč se v žádném případě nedomnívá, že by měli jeho svěřenci bojovat o záchranu. "Je to stejné, jako by se po třech prvních výhrách mluvilo hned o tom, že hrajeme o titul. Tým potřebuje hlavně zlepšit psychiku. Problém je v hlavách hráčů, o vstřelení prvního gólu. V úterním tréninku se všem dařilo, dřeli na doraz. Bohužel po inkasované brance najednou tým zapomíná hrát svou hru a fotbalisté jen zakopávají o míče. Hlavně jsme málo produktivní," konstatoval Večeřa.

Po téměř měsíčním jednání se podařilo klubu vyřídit všechny podklady a zaregistrovat přestup pětadvacetiletého srbského obránce Zdravka Kovačeviče, který už téměř před měsícem přitom podepsal v Brně smlouvu. "Jednání se zadrhla na vyřízení všech podkladů na FIFA a také srbské federaci. Proto Kovačevič nemohl být v prvních třech kolech na soupisce našeho týmu," řekl Večeřa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články