Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brno doma porazilo po Plzni i Liberec a připravilo mu druhou ligovou prohru

Brno – Z fotbalistů Brna se na domácím hřišti stávají specialisté na týmy ze špičky tabulky. Před čtrnácti dny před vlastními fanoušky porazili Plzeň a tentokrát si vyšlápli i na Liberec. Severočechy porazili 3:1 a čtvrtému týmu tabulky připravili teprve druhou prohru v sezoně. Branky Brňanů, kteří už čtyři kola neprohráli, vstřelili Chrien, Řezníček a v poslední minutě Zavadil. Jediný gól hostů vstřelil Rabušic.

Ilustrační foto

Brňané vstoupili do utkání útočně, hned v první minutě se dostal z rychlého protiútoku do šance Brigant, další nabídku propásl v osmé minutě Řezníček, který po Škodově uvolnění už nestačil přehodit padajícího obránce protivníka.

Počáteční tlak Zbrojovky liberecké fotbalisty zaskočil. Poprvé vážněji zahrozil až po nedorozumění domácích zadáků Rabušic, ale jen trefil brankáře Melichárka. Podruhé tentýž hráč těsně minul brněnskou branku.

Také do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe domácí. Ve 49. minutě se po hrubce Bartla ocitl Škoda sám před Koubkem, liberecký gólman stačil střelu vyrazit a z dorážky Lacko netrefil prázdnou branku. O tři minuty později se po sérii špatných odkopů míč dostal k Chrienovi, který už brankáře Koubka překonal.

Liberecký trenér Trpišovský okamžitě zareagoval, místo Bartla poslal do hry reprezentanta Šurala. Severočeši srovnali krok, dostali protivníka pod tlak. V 65. minutě využili chybnou rozehrávku Brna k rychlému protiútoku po pravé straně a Rabušic přesně zakončil.

Navzdory převaze se však Liberci výsledek nepodařilo otočit. V 77. minutě po Zavadilově akci našel Škoda obloučkem volného Řezníčka, který přidal druhý gól. V poslední minutě pak po sólovém úniku Řezníček přesně přihrál Zavadilovi, který výhru zpečetil.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 3:1 (0:0)

Branky: 52. Chrien, 77. Řezníček, 90. Zavadil - 66. Rabušic. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock. ŽK: Schuster, Frelih - Shala, Sackey. Diváci: 4524.

Brno: Melichárek - Chrien, P. Buchta, Schuster, Lutonský - Lacko (90. Jakub Šural), R. Buchta - Vávra (61. Zavadil), Brigant (82. Frelih), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Liberec: Koubek - Mudra, Švejdík, Pokorný, Sýkora - Pavelka, Sackey, Bartl (57. Josef Šural), Shala (78. Bakoš) - Kerbr (65. Jefremov), Rabušic. Trenér: Trpišovský.

Václav Kotal (trenér Brna): "Měli jsme obrovské problémy dát dohromady sestavu. Máme spoustu zraněných a nemocných. Museli jsme na dvou místech v obraně sáhnout ke změnám za nemocného Malíka a vykartovaného Košťála. Jsem rád, že se nám v kombinační hře tak kvalitního soupeře podařilo porazit. Kdybychom byli schopni už v prvním poločase dohrát brankové situace, které jsme řešili zbrkle, tak jsme mohli získat už dříve rozhodující náskok. Liberec po vyrovnání chtěl vyhrát, otevřel nám prostor k protiútokům. Což se nám zásluhou Řezníčka a Zavadila podařilo zužitkovat."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Po návratu z Evropy jsme spadli do tvrdé české reality. Po všech stránkách. Jsem naštvaný na všechno, dnešní den se nám nepovedl. Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Brno bylo deset minut útočnější, první poločas neměl moc fotbalovou kvalitu. Byl to boj, snažili jsme se dobývat branku domácích, hráli jsme však pomalu. Ve druhém poločase jsme inkasovali branku po naší nedůslednosti. Nebyly nám potom uznány dvě branky, mám na to jiný názor, je to však realita. Po divné situaci jsme dostali druhou branku. Prohráli jsme díky našemu nepříliš důslednému výkonu ve všech fázích a agresivnímu výkonu Brna."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články