Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Brno chce ze dna, Slovácko má "nové koště" a Olomouc formu

Nejen nedělním pražským derby nyní žije tuzemský fotbal. V sedmém kole ligy se po pátečních předehrávkách Dukla – Ostrava a Teplice – Bohemians hraje o víkendu dalších pět zápasů. Brno v utkání s Libercem se pokusí o únik ze dna tabulky, Slovácko chce s novým koučem Michalem Kordulou potvrdit rychlý efekt podobných změn proti Mladé Boleslavi a nováček z Olomouce hodlá opět předvést formu v Karviné. V neděli pak kromě derby pražských "S" hostí Jablonec tápající Jihlavu. Kolo uzavře pondělní duel zástupců české ligy v evropských pohárech: Plzeň - Zlín. Utkání Karviná - Olomouc můžete sledovat živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Slavící hráči Zbrojovky
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Trpišovský: V Brně se ukáže naše síla

Brno bylo po výhře nad Spartou připravené na lepší zítřky, jenže prohra 0:3 v Mladé Boleslavi ho hned posadilo zpátky na zem a chvost tabulky. Proti Liberci se ale Zbrojovce doma daří, před svými fanoušky ho porazila ve čtyřech z posledních pěti ligových zápasů.  

"Z posledního místa se na ligovou tabulku nedívá nejlépe. Doufám ale, že to hráče nesvazuje. Řekli jsme jim, že to teď není důležité. Směřujeme vše k tomu, aby byli maximálně koncentrovaní pro nadcházející utkání. Liberec je sebevědomý, ale my jsme odhodlaní udělat maximum pro to, aby body zůstaly doma a vylepšili jsme si situaci," řekl jeden z dvojice brněnských trenérů Richard Dostálek.  

Liberec je v tabulce pátý, ale v minulém kole na svém stadionu podlehl Plzni 0:3. "Utkání s Plzní jsme nezvládli, ale byl to jen jeden zápas s těžkým soupeřem, který je upřímně řečeno jinde než my. Teď se ukáže síla našeho mančaftu, jak rychle se po takové porážce dokážeme posbírat a podat kvalitní výkon," uvedl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.  

Utkání Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Kordula: Cítím odpovědnost

Ambiciózní Mladá Boleslav začala novou sezonu špatně a je jen o skóre před Brnem a pokusí se to vylepšit v Uherském Hradišti. Slovácko porazila v sedmi z posledních devíti ligových utkání. Domácí povede nový hlavní trenér a dosavadní asistent Michal Kordula, kouč Stanislav Levý se stal sportovním ředitelem.  

"Moje nová role znamená pokrok v mé kariéře. Cítím zodpovědnost a nechci nikoho zklamat. Boleslav špatně do ligy odstartovala. Po výhře v minulém kole nad Brnem se ale psychicky zvedla a bude nepříjemným soupeřem," uvedl Kordula.  

Vlastimil Daníček se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

Jílek: Bude to těžké

Olomouc v šestém kole remizovala 1:1 s mistrovskou Slavií a zůstala v tabulce třetí s jedinou porážkou. Formu teď bude chtít potvrdit v Karviné, která naopak z posledních pěti kol získala jen bod, protože stále marně hledá střelce. Na lavičku hostů se po nemoci vrátí trenér Václav Jílek.  

"Soupeř je teď ve složitější situaci, vždycky se říká, že druhý rok v lize je těžší. Některá domácí utkání Karviná nezvládla, o to to pro nás bude těžší. Domácí musí udělat pro vítězství maximum a na hřišti to bude určitě cítit," řekl Jílek.  

Hráči Olomouce se radují v utkání proti Brnu
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Klucký: Kouč Jihlavy má velkou motivaci

Podobně jako Boleslav je na tom i Jihlava, která díky dvěma gólům v samém závěru v minulém kole porazila Duklu 3:2 a dočkala se první výhry v ligové sezoně. V Jablonci však bude mít těžké to potvrdit. Zatím tu v šesti ligových zápasech dala jediný gól a nikdy nevyhrála (dvě remízy). V posledních čtyřech prohraných zápasech navíc nedala ani gól a na Vysočimu si jich odvezla dvanáct. Naposledy v březnu hned pět.  

"Jihlava je těžký soupeř. Byl jsem se na ně podívat s Duklou. Měli spoustu šancí, v první půli nejméně pět gólovek, které se jim nepovedlo proměnit. Navíc je tam trenér, který v Jablonci dříve působil, takže se bude na Střelnici chtít ukázat," připomněl jablonecký kouč Zdeněk Klucký, že jeho protějšek Ivan Kopecký na severu Čech dělal asistenta.

Utkání Teplice - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Zbývající program 7. kola ligy

Dnes

17:00, Brno - Liberec

Karviná - Sigma Olomouc

19:00, Slovácko - Mladá Boleslav

Neděle

15:00, Jablonec - Jihlava

18:00, Slavia Praha - Sparta Praha

Pondělí

18:00, Plzeň - Zlín

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články