Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Brno čeká oblíbený soupěř Slavia, ta chce negativní sérii utnout

Brno – Jestli se fotbalisté Brna těší na některého z ligových soupeřů, je to Slavia. Zbrojovka s Pražany neprohrála již čtyřikrát v řadě a v posledních třech zápasech dokonce slavila výhru. O prodloužení série budou Jihomoravané usilovat na domácím stadionu, kde v úvodu ročníku zdolali Baník. Naopak sešívaní věří, že konečně utnou černou sérii a zároveň se poprvé v sezoně dočkají plného bodového zisku. Přímý přenos utkání sledujte od 20:00 na ČT sport.

Utkání Zbrojovka Brno - Slavia
zdroj: ČTK/AP autor: Igor Zehl

Slavia v posledních čtyřech vzájemných ligových duelech nevyhrála a vstřelila v nich jediný gól. Už třikrát za sebou dokonce s Brnem v nejvyšší soutěži prohrála a pokaždé to bylo nejméně o dvě branky. "Statistika je jasná, ale to mužstvo se trochu změnilo, takže by nás minulost určitě neměla nijak zatěžovat," podotkl Uhrin.

Jeho noví svěřenci v úvodním kole navzdory dobrému výkonu prohráli na půdě mistrovské Plzně 1:2 a minule remizovali doma 2:2 s Libercem. "Brno hraje doma dobře, neprohrává, ale my jsme si vědomi toho, že musíme bodovat, a já bych tam chtěl bodovat naplno," prohlásil Uhrin.

"Víme, že nás čeká těžký soupeř, který má výborného hráče ve středu pole Zavadila, jenž výborně režíruje celou hru. My se na to musíme připravit a být koncentrovaní plných 90 minut," dodal sedmačtyřicetiletý kouč. K dispozici už by měl mít uzdraveného lídra Martina Latku.

Brňané na úvod ligy porazili 2:1 Ostravu, ale v minulém kole prohráli 0:2 v Mladé Boleslavi. "Nelíbil se mi přístup, nasazení a malá aktivita našich hráčů v Mladé Boleslavi. Proti Slavii se musíme vrátit k tomu, co se nám dařilo s Baníkem. To znamená k důrazné hře, snaze nenechat soupeři volný prostor a nepouštět jej pokud možno vůbec k našemu pokutovému území," řekl trenér Zbrojovky Václav Kotal.

"Rozhodně nemůžeme spoléhat na to, že jsme v posledních čtyřech zápasech Slavii třikrát porazili a jednou remizovali. K minulosti je zbytečné se vracet. Pozornost budeme věnovat střelecky produktivnímu Milanu Škodovi," dodal.

V zápase může dojít na bratrský souboj Škodových mezi slávistou Milanem a brněnským Michalem. "Na začátku týdne jsme spolu mluvili, nějaké vzájemné hecování tam proběhlo, ale to už je pryč. S tím, jak se blíží zápas, se každý musíme soustředit na vlastní výkon," uvedl Milan Škoda.

Předpokládané sestavy:

Brno: Melichárek - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra, Zavadil, Zoubele, Malík, Michal Škoda - Řezníček.

Slavia: Berkovec - Švec, Deli, Latka, T. Jablonský - R. Hrubý, Souček - Mikula, Piták, Zmrhal - Milan Škoda.

Absence: Schuster (zranění) - Kenija (rekonvalescence). Nejlepší střelci: Michal Škoda, Zavadil (oba 1) - Milan Škoda (2).

Zajímavosti:

- Brno v posledních 4 vzájemných ligových zápasech neprohrálo a inkasovalo v nich jediný gól

- Brno vyhrálo poslední 3 vzájemné ligové duely a pokaždé aspoň o 2 branky

- Brno v součtu s minulou sezonou vyhrálo jediné z posledních 6 kol

- Slavia čeká na první výhru v sezoně i pod novým koučem Uhrinem ml.

- může dojít na bratrský souboj mezi Škodovými, Michalem (Brno) a Milanem (Slavia)

- Michal Škoda (Brno) a Berkovec (Slavia) si mohou připsat 50. ligový start

- kouč Kotal (Brno) si může připsat 50. výhru v roli ligového trenéra

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články