Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Brněnský Vraštil: Dokud je teoretická šance, budeme o záchranu bojovat

Už jen teoretickou šanci na záchranu mají podle obránce Lukáše Vraštila fotbalisté Brna. Přesto o ni budou ve zbývajících třech kolech ze všech sil bojovat. Poslední Zbrojovku ale po prohře 0:3 s Jabloncem dělí od příčky znamenající udržení šest bodů.

Lukáš Vraštil v utkání s Jabloncem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Teoretická šance stále je. Dokud je naděje, tak budeme bojovat. Ale šance na záchranu nám pomalu mizí, jednu za druhou promarňujeme. Donekonečna to nejde. Když příští zápas nezvládneme, tak už nebude ani teoretická naděje," řekl Vraštil.

Vysoká prohra 0:3 by naznačovala, že zápas měl jednoznačný vývoj. "Snažili jsme se hrát. Oproti poslednímu zápasu na Dukle jsme měli větší chtíč. Ale naše akce končí před vápnem soupeře. Dovnitř, kde se rozhoduje, se nedostaneme," dodal Vraštil.

Zbrojovce nepomáhá ani fakt, že soupeři se proti ní dokáží prosadit téměř z každé střely. "Necháme létat centry do vápna, kde dovolíme soupeři hodně prostoru. Chvílemi jsme dnes hráli opticky jakž takž fotbal. Ale k zakončení jsme se nedostali," posteskl si Vraštil.

Brno prohrálo první poločas 0:2, ale Vraštil přesto věřil, že by se ještě s výsledkem dalo něco udělat. "Mohli jsme utkání zremizovat, nebo i výsledek otočit. Ale místo toho jsme dostali třetí gól po naší další chybě," prohlásil.

"Trochu si už sestup připouštíme. Je to blbé, jsem z toho smutný. Psychicky nás už situace nedusí. Snažíme se jít do zápasů s tím, že nám už teoreticky o nic nejde. Aby nás to nesvazovalo. Horší už to být nemůže," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články