Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Brněnský fotbalový klub se vrací k názvu Zbrojovka

Brno - Brněnský fotbalový klub od nové sezony znovu ponese název Zbrojovka, pod kterým dosáhl na své historické úspěchy včetně zisku jediného mistrovského titulu v roce 1978. Rozhodla o tom valná hromada brněnského klubu, jenž v posledních osmi letech vystupoval pod hlavičkou 1. FC Brno. Zbrojovka figurovala v klubovém štítu naposledy v roce 1992, ale brněnští fanoušci se nikdy s jinými názvy, jako Boby, Stavo Artikel či 1. FC, nesmířili. Právě i kvůli nim se představitelé klubu vrátili k tradici.

"Tato změna by měla být malým dárkem pro fanoušky, z jejichž dlouhodobých reakcí bylo cítit, že by návrat k tradičnímu názvu přivítali," stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Práva k používání názvu Zbrojovka pro sportovní účely klubu poskytla společnost Česká zbrojovka, která má tuto značku jinak zaregistrovánu pro svou produkci v oblasti přesného strojírenství. Tradiční zbrojařská firma Zbrojovka Brno skončila v roce 2003 v konkurzu.

Klub má v nejbližší době představit i nové logo, internetové stránky a dresy. Změny mají možná přinést štěstí prvnímu týmu Brna v nejvyšší soutěži. Jihomoravané v ní mají co napravovat, v minulé sezoně skončili až jedenáctí. Do nového ročníku mužstvo povede staronový kouč Karel Večeřa, který vystřídal Miroslava Beránka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články