Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Britští komentátoři v éteru: Ženy neví, co je ofsajd

Londýn - Fotbaloví komentátoři britské televizní stanice Sky Sports Andy Gray a Richard Keys čelí v Británii kritice kvůli sexismu. Terčem jejich posměšných poznámek se staly asistentka rozhodčího Sian Masseyová a viceředitelka West Hamu Karren Bradyová. Bývalý skotský reprezentant Gray a Richard Keys se nemístných poznámek dopustili při rozhovoru před zápasem mezi Wolverhamptonem a Liverpoolem (0:3) v době, kdy nebyli v živém vstupu. Jejich mikrofony však byly zapnuty, případ tak trochu připomíná komentáře Jaromíra Bosáka a Miroslava Táborského v utkání Mladá Boleslav - Slavia.

"Někdo by jí měl vysvětlit, co to je ofsajd," prohlásil Keys na adresu Masseyové, která byla při utkání v roli pomezní sudí. "Věřil bys tomu? Ženská na čáře. Ženy neví, co to je ofsajd," reagoval Gray. "Samozřejmě, že ne. Můžu tě ujistit, že dneska se tady něco stane a Kennyho (Dalglishe, trenéra Liverpoolu) z toho klepne," přidal Keys.

Dvojice komentátorů také zkritizovala bývalou rozhodčí Wendy Tomsovou a viceředitelku West Hamu Karren Bradyovou, která si v novinách stěžovala na sexismus ve fotbale. Gray s Keysem se po kritice v médiích omluvili a stejně učinila i stanice Sky. "Jejich komentáře odsuzujeme. Andymu s Richardem jsme náš postoj dali jasně najevo," uvedla televizní stanice v prohlášení.

Masseyové, která zápas bez potíží zvládla, se zastali i Fotbalová asociace a kapitán anglické reprezentace Rio Ferdinand. "Co je špatného na tom, že je ve fotbale rozhodčí žena? Pro mě je to v pohodě. Záleží jen na tom, zda rozhoduje správně," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články